Het zat wel ergens vaag in mijn achterhoofd, dat er een serie van Preacher gemaakt was, maar ik kon er mij niet veel bij voorstellen. Ik heb de comics hier staan, en (understatement) er is nogal wat geweld in.

Maar kijk, nu ik een abonnement heb op Prime, ontdek ik regelmatig dingen. En iemand heeft iemand blijkbaar geld gegeven om er een serie van te maken. Met zowaar vier seizoenen, zelfs.

Het is in de buurt van wat ik mij van de comic herinner. Behalve dat Arseface er veel te aflegekt uitziet. En dat ik mij niet kan herinneren dat Preacher zo lang in zijn dorp bleef, ik dacht dat hij bijna meteen de wijde wereld in trok.

Het einde van het eerste seizoen was wel zeer goed. Ik ben benieuwd wat seizoen 2-4 brengt.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

 1. Er zijn wat verschillen.
  Tulip is nu latino met een andere achtergrond. Leert Jesse ook veel vroeger kennen dan in de strip.
  Het verhaal van Quincannon is verzet naar Jesse zijn dorp ipv het plekje Salvation.
  Miss Outlash is wat minder exuberant.
  Daarom speelt S1 zich zolang rond de kerktoren af.
  God laat zich van andere zijde zien dan in de strip.
  Saint of killers is uitgebreider.
  Etc.
  Cassidy vind ik best geslaagd. Hoop dat de rol ook werkt als zijn duister verleden naar boven moet komen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.