Ik ben door een reeks boeken aan het raken. Tijd voor een nieuwe reeks boeken. Ik dacht dat ik wat zou verbreden van wat ik normaal gezien lees, een mens weet nooit.

Alhoewel, natuurlijk: die “young adult fantasy science fiction romance”-reeks van Marissa Meyer (neen, niet Marissa Mayer) is dan wel weer helemaal genrepatroonbevestigend. Langzamerhand vullen mijn Goodreads-aanbevelingen zich met de bibliotheek van een vrouwelijke dertienjarige nerd.

Ja, ‘t is wat overmoedig om zoveel dingen tegelijkertijd op de leesplank te smijten. En ja, ‘t zou heel goed kunnen zijn dat ik het na één boek van één van die reeksen al beu ben — dan ga ik niet dwangmatig alles lezen, ge moogt er gerust van zijn.

(Ik heb er in extremis Geert Mak nog aan toegevoegd, want daar was ik toch al aan bezig.)

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Wat betreft YA: als je dit nog niet las, kun je de Scythe- en/of Skinjacker-reeksen van Shusterman lezen. En Skippy Dies van Murray. Of the Chaos Walking-trilogie van Ness. Hele goede boeken allemaal, die leerlingen van me ook graag gelezen hebben.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.