Conversie

Een oude database naar een nieuwe database omzetten, da’s altijd prutswerk. Meestal doe ik dat redelijk ad hoc, omdat het toch maar één keer gebeurt, en omdat het door de band dingen van mij zijn die niemand anders gebruikt, maar deze keer was het anders: een CRM-achtige tool gemaakt in Djange, die dagelijks gebruikt wordt, wordt vervangen door een andere tool. De basiszaken blijven natuurlijk hetzelfde — waar het over mensen gaat, zal het blijven over mensen gaan, en idem voor bedrijven en jobs en events en dergelijke — maar ‘t is in de details dat het zit. En de manier van data opslaan.

Dus heb ik deze keer een scriptje gemaakt om de conversie te kunnen herhalen op elk gewenst moment: uiteindelijk 1669 lijnen python, die één voor één in de juiste volgorde alle nodige tabellen vullen. Het is afgrijselijk vies geschreven, maar het doet wat het moet doen.

Ik heb zonet een recente conversie van alle data doorgestuurd. Het enige dat nog moet gebeuren (dat hoop ik toch), is de afbeeldingen erin krijgen: er zijn een kleine 1800 mensen en organisaties die een er een moeten krijgen, en ik wist niet goed hoe dat in de nieuwe database gestoken wordt.

Alles in totaal bij de vijftigduizend dingen omgezet. Spannend.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.