We hebben stoelen, de stoelen zijn totaal onverwacht niet door onszelf betaald, dat wil zeggen dat er budget was voor een tafel.

De parameters: minstens 100cm van breedte, niet te lomp, geen tafelpoten in de weg van de voeten, in- en uitklapbaar.

Geert raadde Treeline aan, en die maken inderdaad bijzonder schone dingen. Helaas: niet inklapbaar, en dat is voor ons een breekpunt. We willen écht een tabel die plaats heeft voor minstens zes als ingeklapt, en plaats voor liefst twaalf als uitgeklapt.

We zijn bij Deba gaan kijken. We hebben daar denk ik een kilometer of tien gewandeld in die winkel, maar vreemd genoeg niet echt iets gevonden. Er staan gelijk vijfhonderd tafels, maar ofwel zijn de poten onhandig (twee grote U’s op het einde, waardoor ge er op het eind altijd met uw stoelpoot tegen zit, of een soort spinachtig staketsel in het middel, of poten die op een andere manier in de weg zitten als ge aan tafel zit), ofwel hebben ze een vaste lengte, ofwel zijn ze niet breed genoeg (90 cm is te weinig).

Dan zijn we op aanraden van Pieter doorgestoken naar Jonckheere, een kilometer of twee verder op dezelfde baan in Sint-Niklaas. Ik heb geen flauw idee wat ze daar in het water steken, maar dat was ook al zo’n ongelooflijk massief grote winkel.

Met wél tafels die ons aanstonden. Lang verhaal kort: het moment dat we een verkoper gevonden hadden, hebben we meteen een tafel gekocht. Het is deze geworden, maar dan wel in een andere kleur (lichtgrijs blad en zwarte poten):

Wel wel. Ingeschoven 220 cm, uitgeschoven 320 cm. En zoals ge ziet: bijzonder gemakkelijk in- en uit te schuiven. Ze komt toe op 4 januari.

We gaan nog ons best mogen doen om de tafel en stoelen die we nu hebben, kwijt te raken. De zes stoelen waren — 20 jaar geleden — 300 euro per stoel, en de tafel was eigenlijk ook wel redelijk duur. En ze zijn niet eens kapot of zo: de tafel moet eens angespannen worden en een paar van de stoelen moeten eens opnieuw gelijmd worden, maar voor de rest zijn ze nog goed.

Dus we doen ze liever niet weg voor niets, of naar de kringloopwinkel of zo. Een paar honderd euro moet doenbaar zijn, denk ik. Op tweedehands of zoiets. Morgen eens goede foto’s nemen.