We hebben niet veel meubels meer nodig in huis. Eigenlijk hebben we al alles dat we moeten hebben.

Maar als het ideaal zou zijn, zouden we een nieuw ben willen hebben (het bed dat we nu hebben is in orde, maar de matrasbodem steekt er 20 cm boven uit, en de matras zit daar nog eens 25 boven, dus die heeft de neiging rond te schuiven, wat niet aangenaam is). En zouden we in de keuken een nieuwe tafel en stoelen willen.

De stoelen die we hebben zijn wel mooi maar eigenlijk ongemakkelijk. En de tafel die we hebben is wel mooi maar eigenlijk niet breed genoeg: 90 centimeter is niet genoeg om met twee rechttegenover elkaar te zitten en dan nog plaats te hebben voor een kookpot.

En dus zijn we vandaag op tocht geweest. Naar een uitverkoop die min of meer uitverkocht was, en dan naar de Weba. Waar we eigenlijk zowel een tafel als stoelen gezien hebben die ons wel aanstaan. De tafel is gewoon een dikke houten plank die we in allerlei verschillende kleuren en afwerkingen kunnen krijgen, met allerlei soorten poten eronder.

Wij zouden voor een grijs soort hout gaan en ammeliniumenen poten (of eigenlijk, roestvrij staal), omdat dat eigenlijk wel past denken we in de keuken. En qua stoelen hebben we degelijke en gemakkelijke zwarte stoeltjes gezzien.

Het zal zijn voor dan eens, als we de financies nog eens aandachtig zullen bekeken hebben.