In tegenstelling tot de vorige serie die ik bekeek, W – Two Worlds Apart, klopte hier alles. Fantastische cast, heerlijk verhaal, chemie tussen alle mogelijke personages. Het is bij momenten hilarisch grappig, en het is bij momenten enorm ontroerend en triestig, en het is enorm romantisch.

Kim Min-kyu is de hoofdaandeelhouder van een groot bedrijf, KM Financial. Hij erfde zijn aandelen van zijn ouders, die allebei stierven in een auto-ongeluk dat hij overleefde — ze waren net op de terugweg van denk ik zijn tiende verjaardag te gaan vieren. Zijn ouders waren nauwelijks begraven of zijn beste vriend, Hwang Yeo-Chul, wordt door zijn vader, Hwang Do-won, vriend van Min-kyu’s vader, er toe opgezet om Min-kyu een brief te laten ondertekenen waarbij hij al zijn aandelen zou verliezen.

Hij is daar zo het hart van in dat hij een mensenallergie ontwikkelt: als hij ook maar iemand even aanraakt, gaat hij in anafylactische shock.

Vijftien jaar later woont hij al vijftien jaar helemaal alleen in een enorm huis. Áls hij naar zijn werk gaat, heeft hij altijd een baton mee om mensen mee op afstand te houden — maar die heeft hij nauwelijks nodig, want iedereen gaat vanzelf weg van hem, zo angstaanjagend dat hij is.

Er zijn stapels plots en subplots, zoals wel meer het geval is; “I’m Not a Robot” komt van het hoofdplot: er is een geheime R&D-operatie bezig, waar een klein team AG3 aan het bouwen is, een humanoïde robot. AG3 (A-ji 3) is gemodelleerd op Jo Ji-a, het ex-lief van professor Hong Baek-gyun, de baas van het team. Het team dreigt verkocht te worden aan een shady businessman uit Engeland, en om Min-kyu ervan te overtuigen om dat niet te doen, stellen ze hem voor om de robot even uit te testen.

En, ge raadt het nooit: net voor de robot zou verscheept worden, morst er iemand thee op, waardoor de robot niet meer kan lopen. Which will totally not do, natuurlijk. Het team zit in zak en as, tot Baek-gyun Ji-a veel geld geeft om een dagje lang Aji 3 te zijn.

Natuurlijk loopt het op allerlei interessante en grappige manieren fout, en het spreekt vanzelf van Min-kyu en Ji-a op elkaar verliefd worden, op de meest schattige wijze ter wereld.

Meer, méér dan aangeraden. Ik dacht dat het zo rond aflevering 9 wel had gedaan kunnen zijn, maar dan ging het een heel andere richting uit dan ik had gedacht, en de laatste zeven afleveringen waren magisch schoon.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.