Kijk, dit is nu eens iets waar ik kan van genieten. Bij het installeren van Git op mijn nieuwe computer was er op een bepaald moment deze dialoog:

Vim is de default editor, voor allerlei historische redenen, maar ze raden wel enorm hard aan om een meer moderne editor te gebruiken. Ik kan me inbeelden dat er een aantal discussies zijn voorafgegaan aan dit venster, met een paar oude mensen en een paar hipsters die zwakjes aanvoerden dat neen, vi(m) niet zo ingewikkeld is, ik bedoel, wat is er moeilijk aan <esc>:wq om iets te bewaren en af te sluiten?

En uiteindelijk is dit er uit gekomen: een link naar “Vim editor” voor wie meer wil leren, een specifieke tweede link om uit te leggen waarom het “hard to use” is, een uitleg waarom de optie als default aangeboden wordt, een uitleg wat er precies gebeurt (als geen editor gekozen, dan is het Vim).

…maar dat was ongetwijfeld allemaal klein bier vergeleken met de discussies die hier aan moeten vooraf gegaan zijn:

Ik zie zó al een heel contingent op het internet schuimbekken bij de gedachte dat er allemaal woke mensen de totaal normale naam “master” voor hoofdbranch van een repository willen afschaffen omdat het een verwijzing naar slavernij zou zijn.

Oh het drama! We mogen niets meer tegenwoordig! Wat is het volgende, whitelist en blacklist zijn ook racistisch en moeten ook afgeschaft worden of wat?

Jaja, de slinger kan soms wel eens wat te ver door slaan, maar “master” vervangen door pakweg “trunk” (naar analogie van “branch”), daar zou toch eigenlijk niemand van moeten wakker liggen.

En dus: proper gedaan, vind ik.

Één reactie op “Oh de discussies”

Reacties zijn gesloten.