Ik ben sinds recent in Notion aan het steken wat ik kijk, zal kijken en gekeken heb. Daar stond om ik weet niet meer welke reden Taboo in.

Ik wist niet meer waarom dat daartussen stond, maar ik vertrouw mijn vroegere ik, dus schoot ik dan maar in gang, op de Netflixen.

Maar zo een goede serie.

James Delaney komt terug in Londen na jaren en jaren in het buitenland, net te laat om de dood van zijn vader mee te maken. We komen in stukken en beten te weten wat James allemaal meegemaakt heeft: op schepen gevaren, slaaf gemaakt, op de één of andere manier zeer rijk geworden.

Het is net het begin van de 19de eeuw, Napoleon is a going concern, de East India Company is rijker dan de zee diep is, en de relaties tussen EIC en prins-regent (GEorge II is niet meer a going concern, blijkbaar) zijn complex.

James’ moeder was een native american, die door zijn vader gekocht was, samen met een stuk land. Zijn moeder is al jaren dood, en er is ook nog een halfzus in het spel waar hij een soort psychische band mee heeft. Om dat stuk land is er allerlei te doen: zowel de East India Company als de Engeland als het net geboren Amerika willen het.

En James zit gewrongen tussen al die verschillende partijen.

Van structuur heeft het iets van Casa de papel of Lupin: onoverkoombare obstakels die op de één of andere manier toch overkomen worden, of niet, of wel, of niet, of wel. Maar van stijl is het helemaal anders: donker, mystiek, met Tom Hardy die meer in grommen dan in woorden communiceert.

Maar zeer zeer goed, zeker dat. Er komt mogelijks een tweede seizoen. Ik zie dat wel zitten.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.