Onze diepvries is kapot. Hij werkt nog een beetje, ‘t is te zeggen, hij koelt af als was het een zeer slechte koelkast. Vriezen zit er niet meer in.

Repareren is niet meer aan de orde, zegt de winkel: het lijkt op iets dat hoedanook het begin van het einde is, en aangezien het toestel vijftien jaar oud is, zijn de nieuwere modellen veel beter en yada yada.

Vervangen dus maar. En hoe moeilijk kan dat zijn? Het is een ding van bij Liebherr, dat bedrijf bestaat nog, het verkoopt nog altijd dingen die er precies hetzelfde uitzien, en hoera dus?

Ah neen. We hebben een ding dat precies 185 cm hoog is, 60 breed en 60 diep. Het ene nieuwe model is 186.5 cm hoog, en het andere nieuwe model is een paar millimeter breder. En wil het toeval toch wel niet dat onze koelkast en onze diepvries helemaal ingebouwd zijn in onze opmaatgemaakte kasten zeker?

Hnnggg.

Er komt iemand van de winkel opmeten, om te zien of het überhaupt mogelijk is.

Oh, en ander goed nieuws: blijkbaar is er een tekort aan diepriezers en koelkasten, en als we precies moeten hebben wat we willen, zou het wel eens kunnen dat we er een maand of acht op mogen wachten.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. “blijkbaar is er een tekort aan diepvriezers en koelkasten, en als we precies moeten hebben wat we willen, zou het wel eens kunnen dat we er een maand of acht op mogen wachten”.

    Het begint hier steeds meer op de Sovjetunie te lijken.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.