Vlieg

We waren op weekend en ik had een fles drank op de salontafel staan. Ineens zei iemand dat er een vlieg in gevlogen was. Ik keek, en inderdaad, in het bodempje Orange van Everyday dreef, in een wolk van koolzuurgasluchtbellen en suiker en kleurstof een groene vleesvlieg.

Ik keek wat dichter en het beest bewoog nog wat!

Geen idee hoe het met u zit, maar met uitzondering van muggen, fruitvliegjes, kleer- en meelmotten, doe ik geen beesten opzettelijk dood. Zelfs geen vliegen. Ik dus naar de gootsteen, bodempje van de fles uitgegoten, vlieg op wat absorberende Kleenex gelegd en voorzichtig droog geblazen.

Na een tijdje, als ze meer begon te bewegen, op de vensterbank achter mij gelegd en om de zoveel tijd hoorde ik gezoem van vleugels.

Een klein uur later is ze weggekropen en dan uiteindelijk weggevlogen. Ik was oprecht content.