Een compagnie van zeven dwergen stichtten Avuzikal, “Mineheals”:

We zijn nog niet eens een jaar ver, of één van mijn dwergen, Id Tagùzmeng, geraakt bezeten, wordt zot, en ze vermoordt Alåth Igathdîshmab:

…die terugkeert als een geest:

Een paar maanden later begint drank op te raken, en beslissen we een rivier om te leiden naar een ondergrondse citerne om er een bron van gezond drinkwater van te maken. Allemaal goed en wel, tot een onverlaat — Dodók Onolilral — een deur opendoet die ze niet had moeten opendoen, schielijk komt te gaan.

Oh, en communicerendevatengewijs meteen ook heel de ondergrondse basis onder water zet. We zijn er nog net uit kunnen vluchten, maar Mineheals is nu een diepe put vol water. 🙁

…om maar te zeggen dat Dwarf Fortress uit is op Steam. Allen daarheen! (En nee, ‘t is niet voor niets dat “psychological horror” een tag is die de lading uitstekend dekt — de hulpeloosheid als het allemaal onvermijdelijk in de soep loopt is aaaargh.

Deze review vertolkt mijn gevoelens:

This is a ☼Dwarf Fortress☼. All craftdwarfship is of the highest quality. It menaces with spikes of adamantite. On the item is an image of Urist McMiner the dwarf and dwarves in elephant leather. Urist McMiner is surrounded by the dwarves. The artwork relates to the release of Dwarf Fortress on Steam on 2022.