Quiz en diefstal

‘t Was quiz en ik heb heel de quiz lang op van de zenuwen gezeten. Met dank aan Bram Bostyn en de verzamelde locale pers.

Bram zijn fiets is gestolen. Bram zijn fiets stond in de ondergrondse fietsparking van de Vooruit, waar in de hoeken camera’s hangen en alles. Dezelfde ondergrondse fietsparking waar ook mijn nieuwe fiets stond.

Blijkt dat die camera’s daar eigenlijk gewoon voor niets hangen, want noch de Vooruit, noch de Gentse politie kijkt naar de camerabeelden. Laat staan dat ze er CSI-gewijs iets meer zouden doen, met van camera op camera de dader volgen en zo.

De boodschap is gewoon: pech. Fiets gestolen? Pech. Ge weet precies wanneer en waar? Er hingen camera’s? Pech.

Nee, ‘t is erger. De boodschap is, aan potentiële fietsendieven: kom gewoon even langs bij de Vooruit, daar is een beschutte plaats waar volledig privé zware kettingen Kunnen doorgeslepen of doorgeknipt worden. No worries!

(En over quizgerelateerde diefstal gesproken: ik dacht dat we bestolen waren. Eén van de vragen was “wat is de periode na het Perm”. Enfin ja, er was meer dan dat aan de vraag, maar “wat komt er na de Permiaanse periode” was de kern van de vraag. Ik weet 100% zeker dat dat het Trias is. Ik weet ook dat “Trias” maar heel moeilijk in de rode draad past (vervoersmiddelen, en ja, “ass” is een ezel in het Engels en dus mogelijk een vervoersmiddel maar ja). Discussie onder meer daarom aan tafel: was het vóór of ná? Vraag opnieuw laten stellen: wel degelijk na. Okay day, na Perm komt Trias en Jura. Dat weet ik al van mijn zeven jaar en dat ga ik nooit vergeten. Trias dus. Maar neen — het antwoord moest “Krijt” zijn, zei de quizmasteres. Dat is dus vóór. Bah. Niet na.) (Ik hoorde achteraf dat het alsnog goed gerekend was, oef.)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.