Gestrand met de fiets

Ik ging met de fiets de kinders afhalen aan de school. Vanmorgen een beetje te pessimistisch gekleed: kostuum, muts, handschoenen, lange mantel, maar hey: al wat ik niet aandoe, steek ik in de fietstas, dus geen probleem.

Toegekomen op de school van Z: zoeken naar Z, zoeken naar rugzak, zoeken naar mantel, zoeken naar helm, haar de fiets opkrijgen, en dan doorsteken naar de school van A… euh hang on.

20170516_200245

Deze foto is in de living thuis getrokken, maar het is wel de situatie: mijn sleutel is afgebroken in het slot. Metaalmoeheid, vermoed ik, van al vijf jaar aan een stuk elke dag een paar keer omgedraaid te worden (het is dezelfde sleutel voor het fietsslot en voor de batterij, en de batterij moet van de winkel elke dag in het stopcontact gestoken worden).

Dikke pech, dus.

En geen idee wat ik nu moet doen.

Ik ben met mijn veel te warme kleren door de blakende zon te voet naar huis gestapt, maar wat nu? Met de auto ophalen en binnensteken bij de fietswinkel? ‘t Zal niet anders kunnen zeker?

Aaargh.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Stukje sleutel uitkloppen met een hamer. Van zodra er een stukje uitsteekt, sleutelrestje er met een fijne tang uittrekken. Met de twee stukken sleutel naar een sleutelmaker gaan, en klaar is kees. Zo is het bij mij toch gelukt.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.