Griezelig! Sandra en ik zijn bloedverwanten van elkaar! En we moeten daar niet eens zó enorm ver voor teruggaan in de tijd! Creepy!

Het zit zo: Richard van Evreux is de vader van Agnès van Evreux, die de moeder is van Bertrada van Montfort, die de moeder is van Fulco V van Anjou, die de vader is van Sybille van Anjou, die de moeder is van Margaretha van de Elzas, die de moeder is van Boudewijn I van Constantinopel, die de vader is van Margaretha II van Vlaanderen, die de moeder is van Jan van Avesnes, die de vader is van Jan II van Avesnes, die de vader is van Willem III van Holland, die de vader is van Margaretha II van Henegouwen, die de moeder is van Albrecht van Beieren, die de vader is van Margaretha van Beieren, die de moeder is van Filips III de Goede van Bourgondië, die de vader is van Margaretha van Bourgondië, die de moeder is van Geoffroy Jamin, die de vader is van Jehanne Jamin, die de moeder is van Jeanne Saulnier, die de moeder is van Jean Degoulet sieur de Livernois, die de vader is van Jehan Degoulet sieur de la Hardonnière, die de vader is van Jean Degoulet Hardonnière, die de vader is van André Degoulet, die de vader is van Anne Degoulet, die de moeder is van Mathurin Coigne, die de vader is van René Coigne, die de vader is van Renaix Coigne, die de vader is van Rene Coigne, die de vader is van Pierre Jacques Ferdinand Coigne, die de vader is van René Coigne, die de vader is van Elvire Maria Coigne, die de moeder is van Wilhelmina Vandoorne, die de grootmoeder is van Sandra.

En Helena van Normandië is de moeder van Agnes de Saint-Clair, die de moeder is van Philip de Braose, die de vader is van William de Braose, die de vader is van William de Braose, die de vader is van Margaret de Braose, die de moeder is van Petronilla de Lacy, die de moeder is van Aleyde de Peene de Saint-Omer, die de moeder is van Johanna van Spiere, die de moeder is van Alix van Stavele, die de moeder is van Hugo van Halewijn, die de vader is van Roland van Halewijn, die de vader is van Wautier van Halewijn, die de vader is van Jan Van Halewijn, die de vader is van Jacquemart de Hallewin, die de vader is van Willaume Halluin, die de vader is van Jean De Halluin, die de vader is van Cornil Dhalluin, die de vader is van Marie D’Halluin, die de moeder is van Pierre Mille, die de vader is van Catarina Mille, die de moeder is van Marie Catherine Terrier, die de moeder is van Guillaume Vandelanoote, die de vader is van Cornil Vandelanoitte, die de vader is van Philippus Jacobus Franciscus Vandelanoitte, die de vader is van Petrus Albertus Vandelanoitte, die de vader is van Justina Lucia Stephania Van De Lanotte, die de moeder is van Arthur Leon Ludovicus Vuylsteke, die de vader is van Mauritius Leopoldus Zelia Vuijlsteke, die de vader is van Arthur Oscar Marie Zélie Vuijlsteke, die mijn grootvader is.

En, nu komt het, Helena van Normandië is een nicht in de tweede graad van Richard van Evreux!!!!

Want Helena van Normandië is een dochter van Richard III van Normandië, die de zoon is van Richard II van Normandië, die de broer is van Robert II van Evreux die de vader is van Richard van Evreux!!!!!!

We zijn praktisch broer en zus, met andere woorden!

Kijk maar, als het in beeld is, is het meteen duidelijk:

(Jaja, ik weet het, in die hele reeks voorouders en afstammelingen, met een gemeenschappelijke voorouder die 1090 jaar geleden geboren is, staan ongetwijfeld zeer twijfelachtige links, maar toch. Ne mens kan keer leute hebben. :))