Blijkt dat niet alleen mijn vrouw en ik familie zijn, maar dat ook mijn ouders familie zijn van mekaar (naast hun huwelijk natuurlijk).

Enfin ja, ‘t is niet écht familie zoals bij mij en Sandra, die in rechtstreekse voorouderlijke lijn verwant zijn. ‘t Is verre, maar dan ook zeer, zéér verre, bijzonder verre, eigenlijk niet écht familie wegens aangetrouwde familie van aangetrouwde familie (en dat een paar keer).

Aan de kant van mijn moeder is het redelijk straightforward: gewoon zestien generaties naar boven gaan — moeder, moeder, moeder, moeder, vader, moeder, vader, vader, vader, vader, vader, vader, vader, vader, vader, vader, vader, en we zitten aan Ghijselbrecht de Roo, geboren op 16 maart 1445 en gestorven op 7 april 1493 in Kanegem.

Ghijselbrecht heeft zeven kinderen. Gilles de Roo is de rechtstreekse voorouder van mijn moeder, en zijn broer Thomas de Roo is het begin van een ketting die met bijzonder veel omwegen naar mijn vader loopt.

Eerst zeven generaties naar beneden van vader op zoon: Thomas naar Jean, naar Jean, naar Jacob, naar Johan, naar Johannes, naar Johan, naar Boudewijn.

Boudewijn is getrouwd met Anna van den Brandeler. Haar zus Johanna heeft een zoon Arnoldus Pit, die heeft een zoon August, en die een zoon Adriaan. Die is getrouwd met Carolina de Haan, die de dochter is van Izak, wiens broer Leon getrouwd is met Elisabeth van Buren, wiens zus Wilhelmina een dochter heeft. Die dochter, Roset, is getrouwd met Raphael van Dam. Raphael van Dam hertrouwt met Julia Snijders.

Julia Snijders’s zus Rachel heeft een zoon, Josef Zeelander. Die trouwt met Klara Broniatowksi, en haar zus Jadwiga was getrouwd met de broer van mijn grootmoeder aan vaderszijde.

Tjaha. 🙂