Een beetje vegeteren

Ik dacht: ik heb eigenlijk nooit alle Saw-films gezien. En dus heb ik dan maar Saw I, II, III, IV, V, VI en The Final Chapter bekeken.

Slechte films. Meer een tv-serie dan een reeks films ook: één continu verhaal, dat waarschijnlijk voor minimaal budget gedraaid is, met het oog op één film per jaar.

Ik ben nu door alle films van 2004 tot 2010 geraakt. Eén deze zal ik dan naar Jigsaw (2017) en Spiral (2021) kijken. In de hoop dat ze minder formulaïsch en voorspelbaar zijn.

Daarnaast heb ik ook naar Wellmania gekeken, dat goed was maar helaas op een cliffhanger eindigde — er is écht iets te zeggen voor Koreaanse series die gewoon op één seizoen gedaan zijn en daarmee doef.

Zonder afspraak had wél een einde, was onderhoudend en pijnlijk herkenbaar bij momenten. Het had even goed een serie kunnen geworden zijn à la Keeping Up Appearances, met stapels jaargangen en alsmaar meer zichzelf parodiërende personages, maar ‘t is proper geëindigd. Aangeraden.