De duivel in de details

Ik krijg uitslag van kleine dingen die verkeerd zijn. Gelijk als er ergens staat 18 result(s) found, of nog erger, 1 resultaten gevonden.

Als ik de dingen helemaal zelf kan controleren, zorg ik er altijd voor dat zo’n dingen niet gebeuren. Gelijk in een afteller die ik ooit had gemaakt en die ik recent een beetje aangepast heb.

De tijd is fuzzy, ‘t is te zeggen van “het is exact x uur” naar “een beetje na”, “vijf na”, “bijna tien na”, “tien na”, “bijna kwart na”, “kwart na”, “kwart na en een beetje”, “bijna twintig na”, “twintig na”, “bijna half”, “half”, “een beetje na half”, “bijna twintig voor”, “twintig voor”, “ongeveer kwart voor”, “kwart voor”, “bijna tien voor”, “tien voor”, “iets na tien voor”, “vijf voor”, “bijna x uur”. Is dat nodig voor iets? Neen. Is dat totaal arbitrair? Ja. Is dat totaal overkill? Jazeker.

Er zijn plaatsen waar de tijd wél exact is, en daar gaat het van “nog 1 uur 2 minuten 10 seconden” naar wat later “nog 58 minuten” en dan “nog 1 minuut 10 seconden” en dan “nog 1 seconde”. Geen “nog 0 uren 0 minuten 1 seconden”, nee meneer.

Ik heb ook een ding dat de tijd tot het einde van de week aftelt, en een ander ding dat telt tot aan het einde van de werkweek. Dat tweede is een teller die stop staat voor en na de werkuren (en tijdens de middagpauze), en die tijdens het weekend zegt dat het weekend is.

Ik heb een ander ding dat tot het einde van de dag aftelt, en ook iets dat tot het einde van de werkdag aftelt. Dat staat stil tijdens de middagpauze, en zegt vóór de werkdag begint dat het nog geen werkdag is, en nadat de werkdag gedaan is dat het geen werkdag meer is. En tijdens het weekend dat het weekend is, natuurlijk.

Hihi.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.