Debat

Wel, dát zijn dus twee uur van mijn leven die ik niet meer terugkrijg.

Vannacht gekeken naar het eerste debat tussen acht van de Republikeinse kandidaten voor de nominatie. Pence deed het onverwacht goed, in die zin dat hij veel assertiever was dan verwacht. Nikki Haley was bij momenten de enige volwassene in de hele ruimte (als het over abortus ging, bijvoorbeeld). Christie en Haley waren trouwens de enigen die niet a priori in een krankzinnigengesticht zouden gestoken worden als ze hun parler hier op straat zouden afsteken.

Ramaswamy: what the actual fuck.

Met een tweedehandsautoverkopersplastieken glimlach op zijn gezicht gepleisterd heeft de man de hele avond nonsens en leugens gedebiteerd. Vooral die manische grijnslach was griezelig — in het Engels is er de prachtige uitdrukking shit-eating grin voor uitgevonden.

DeSantis was agressief en een non-factor. Niemand schonk er ook maar enige aandacht aan, behalve die keer dat hij het niet aandurfde om te zeggen dat Pence gelijk had toen hij de grondwet boven Trumps wensen plaatste, en dat Christie het uit hem heeft moeten sleuren. Oh, en zijn belachelijk nummertje om te vermijden een antwoord te geven op de vragen over het klimaat.

Slecht geleid debat, ook. Strontpubliek, dat niet in de hand gehouden werd.

Verloren tijd. Om depressief van te worden.

3 reacties op “Debat”

  1. Na een tocht van 1300km uit zuiden van Frankrijk naar Gent heb ik geen enkele keer de voorruit moeten afvegen op dode beestjes. Echt de wereld is om zeep.Zowel de natuur als de mensen. ..ik kijk niet meer naar politieke debatten,binnen of buitenland. Ze maken je zo oneindig triest zoals een lege voorruit

    1. Komt, blijkbaar, niet omdat er minder insecten zijn. Wel omdat er meer auto’s zijn. Die vegen als het ware de autostrade ‘schoon’, en creeëren bovendien een slipstream waarin die insecten moeilijk in of uit geraken. Ik kan u verzekeren: op mijn motovizier hangen er nog genoeg insecten na een lange rit.

Reacties zijn gesloten.