Seanan McGuire
Tordotcom, 2024, 160 blz.

Zo, voorlopig het laatste in de reeks Wayward Children. Er komt zeker nog een deel tien, en aan het volume en de inhoud van de boeken te zien, kunnen er nog een stuk of twintig delen volgen, allemaal volgens een redelijk voorspelbaar stramien.

Dit was meer een rechtstreeks vervolg op het vorige boek, met Antsy die iemand helpt om een deur te vinden, en terloops ook nog wat orde op zaken gaat stellen in de winkel waar ze vandaan kwam.

Direkt nadat het gedaan was, had ik de indruk dat het wat beter was dan het gemiddelde voor een boek uit deze serie. Als ik dit schrijf een nacht slapen later, is het al te ver verwijderd in het verleden om er mij nog enorm veel van te herinneren. De cover beloofde ons dinosaurussen, en die komen er even in voor, maar wat mij nu bijstaat, is dat het vooral veel van de hak op de tak gaat.

Afijn. Er zijn nog een paar losse verhalen die ik meteen ook ga lezen, dan heb ik er alles doorgejaagd. En wie weet lees ik dan wel dat tiende boek, als het uitkomt.

In het algemeen, deze reeks? Doordeweekse wish fulfillment, voor (jonge) tieners. De representatie spat eraf, met trans en queer en dik en dun en kleur en watnog. Jammer dat het zo op de oppervlakte blijft allemaal.

Klik om naar een ander boek in de reeks te gaan: