Terry Pratchett (auteur), Indira Varma (stem), Peter Serafinowicz (voetnoten), Bill Nighy (DEATH)
Penguin Audio, 2023, 9u 53m

Derde Witches-boek, en Magrat is ineens een goede fee geworden in bijberoep. Stommelings, wegens de toverstaf van onlangs overleden Desiderate Hollow gekregen (al kan ze er niet zo goed mee overweg: ze kan alleen dingen veranderen naar pompoenen, wat niet zó handig is). Magrat is “goede fee” in de zin van in de sprookjes, fairy godmother, welteverstaan.

Volgt een omgekeerd sprookje, waarbij Granny, Nanny en Magrat moeten proberen vermijden dat Emberella in het verre Genua trouwt met een prins die eigenlijk een kikker is. De drie heksen als toeristen op weg naar Genua (met Nanny Ogg die er zeker van is dat ze allerlei vreemde talen spreekt), vampiers, zombies, voodoo, gemaskerde bals, en de schlechterik in dit verhaal is de andere fairy godmother van Emberella, Lilith De Tempscire. Oh en Greebo de kat wordt voor de okkasie een paar keer tot mens omgetoverd.

Nog een klassieker.



Reacties

Eén reactie op “Geluisterd: Discworld #12,Witches Abroad”

  1. […] rechtstreeks vervolg op Witches Abroad: de drie heksen komen (na wat omwegen) terug in Lancre, en blijkt dat de koning van het land (die […]