Terry Pratchett (auteur), Indira Varma (stem), Peter Serafinowicz (voetnoten), Bill Nighy (DEATH)
Penguin Audio, 2023, 10u 12m

Een rechtstreeks vervolg op Witches Abroad: de drie heksen komen (na wat omwegen) terug in Lancre, en blijkt dat de koning van het land (die ze eigenlijk zelf min of meer op de troon hadden gezet in Wyrd Sisters) besloten heeft om met Magrat Garlick te trouwen. Ze waren al wat rond elkaar aan het draaien, en koning zijnde, heeft hij het hele proces gewoon kortgesloten in plaats van er een lange will they. won’t they? van te maken. De koning nodigt de halve wereld uit (onder meer ook wizard van Unseen University met archchancellor Mustrum Ridcully, die oorspronkelijk ook uit de buurt kwam).

Ondertussen zijn er een groepje jonge meisjes die het briljante idee hebben om zelf ook heksachtige dingen te doen, zoals daar zijn naakt dansen rond een stenencirkel.

Wat ze niet weten, is dat die cirkel daar gezet was om een poort tussen een parallelle wereld waar elfen regeren en Discworld toe te houden. En elfen zijn niet aangenaam.

Granny Weatherwax had in de vorige boeken wel bijzonder veel plot armour: ze heeft ongelooflijk veel macht, is onmogelijk te verslaan, en wint altijd. Dat is niet goed voor een personage in een reeks, en in dit boek is het hoegenaamd niet vanzaelfsprekend wat er zal gebeuren.

Ze worden alsmaar beter, de boeken van Terry Pratchett (tot helemaal het einde, als zijn embuggerance roet in het eten kwam smijten). Dit is geen uitzondering. Uitstekend. Meer dan aangeraden.



Reacties

Eén reactie op “Geluisterd: Discworld #14,Lords and Ladies”

  1. […] van de jonge niet-echt-heksen-maar-misschien-toch in Lords & Ladies was Agnes Nitt. Ze noemde zich Perdita, en na de gebeurtenissen van het vorige boek verlaat ze […]