Gedomme

Ik kreeg vanmorgen een akelig mailtje van Dreamhost:

Unfortunately it appears that your site is using more than your fair share of system resources on your shared hosting machine mark. Our system has flagged your account because it is using a large number of CPU minutes per day on mark. We need you to trim down your resource consumption considerably. Should you ignore this or subsequent warnings your account may be moved to an evaluation server which could cause downtime.

Specifically your CPU minute usage for today is 139.22.

139 minuten CPU-tijd op een dag is inderdaad schandalig veel. Ik zag niet veel problemen, maar tegen deze namiddag en zeker tegen vanavond was het gewoon hemeltergend traag.

De mannen van Dreamhost blijven zelfs onder die omstandigheden beleefd en vriendelijk:

  • To understand exactly which of your scripts is using what resources, please examine /home/account/logs/resources/ starting tomorrow morning. This file can also be downloaded via ftp or accessed via the stats page at http://domain.com/stats/resources.
  • Every day at 8AM PDT, a new file named “account.sa.analyzed.0” will be created in the resources directory, and contains a breakdown of your usage. Older files are kept as “account.sa.analyzed.1”, “mvuijlst.sa.analyzed.2” and so on, for 7 days.

  Enfin, ik dus op zoek—niet eenvoudig, want het liep ondertussen zó de spuigaten uit dat ik geen tien seconden ingelogd kon blijven zonder dat mijn telnetsessie verbroken werd, en dat het dus allemaal hit & miss lijntjes uitcommentariëren was en zien of het beterde.

  Lang verhaal kort: toen ik alle sporen van Utimate Tag Warrior had verwijderd, ging mijn pagina-generatietijd van tussen 20 en 30 seconden terug naar rond de één seconde.

  Grr.

  Ik vond het nochtans een fijne plugin.

  Grr.

  update een halfuurtje later: van een stuk of dertig php.cgi’s naar één draaiende php.cgi en drie één zombies. Pff. ‘t Was effektief die Ultimate Tag Warrior vermoed ik.

  tags dreamhost probleem

  Elders over misschien hetzelfde

  10.03.2011: Links van 9 maart 2011 tot 10 maart 2011 | 22.08.2008: Dreamhost doet dat goed | 06.03.2008: Interludium | 16.02.2008: Een nieuwe website, en dergelijke | 28.12.2007: WordPress naar Drupal | 22.06.2006: Beikes | 11.03.2006: Dreamhost trubbels | 09.03.2006: Outage | 09.03.2006: Statistieken | 01.03.2006: Pikkendief

  4 Comments

  Zeg uw gedacht

  Navigatie

  Vorige entry:

  Volgende entry:

  » homepagina, archief

  Vriendjes

  <insert standard disclaimer>

  Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

  Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.