Science Fiction

Stijn Meuris, for shame.

Daarnet op de Zevende Dag, in de rubriek “boek van de bekende vlaming van de week” had hij het over Houellebecq’s La possibilité d’une île. Of nee, over Mogelijkheid van een eiland, want weldenkende B.V.’s lezen in vertaling, uiteraard.

Ik heb nog geen boeken van Houellebecq gelezen. Als dat er van zal komen, zal het zeker niet aan Stijn Meuris liggen: een geluk dat ik mijn sletsen niet aan had, anders had ik ze naar mijn televisie gesmeten.

Wat is die mens zijn probleem met science fiction?

Het is eigenlijk science fiction. Nu kan ik me inbeelden dat dit veel mensen gaat afschrikken, …

Hu? Wat? Veel Vlamingen of zo? Ah nee, de mens bekent een paar zinnen later kleur:

Je zou hem [Houellebecq] met twee woorden kunnen afmaken: dit is gratuit. En het is science fiction, dus het eigenlijk geen literatuur.

Allez, dat weten we alweer. Science fiction is per definitie geen literatuur.

Alle respect voor de muzikant en songschrijver Meuris hoor, en misschien (ik herinner me niet meteen veel wapenfeiten, ‘t is al te lang geleden) ook wel respect voor de journalist Meuris, maar ‘s mans opinie over science fiction: rubbish.

De idioot.

Elders over misschien hetzelfde

20.11.2005: Awkward | 07.09.2008: Fans | 06.03.2008: Interludium | 28.01.2007: Ontluisterend | 29.12.2006: Willy’s en Marjetten: doek | 29.10.2006: Willy’s en Marjetten: make or break | 30.08.2006: Arty | 11.06.2006: Henk en De Grote Urbanus | 04.06.2006: Zapvoorwaarts | 28.05.2006: Switch

22 Comments

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.