Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Oh here da meiske

‘t Is echt niet om aan te zien, ons Anna. Ze heeft vannacht haast niet geslapen, en ik houd mijn hart vast voor vannacht.

Ze staat nog een beetje voller met pokken dan gisteren—het kan nóg erger, natuurlijk, maar ik hoop dat we dat niet moeten meemaken:

Anna heeft pokken

Ze staat helemaal vol, tot in haar haar. En ze kijkt zo zielig, ge kunt het u niet inbeelden.

Anna heeft pokken

Heel haar gezichtje opgezwollen, en onder de eosine (ja, we weten dat er ook doorschijnende dingen bestaan, maar ‘t is gemakkelijker als we zien wat wel en nog niet aangestipt is.

Anna heeft pokken

‘t Is echt te hopen dat het ergste achter de rug is.

14 reacties

 1. Ocharme die meid …
  Hopelijk blijven er niet te veel littekentjes achter achtaf.
  Heb hier een kereltje rondlopen waar je hier en daar de overblijfselen van z’n windpokken (ondertussen zo’n jaar geleden) nog ziet.

  Een slaaprijke nacht gewenst!

 2. Ik wens haar (en jouw 😉 ), alvast veel sterkte. Laten we maar inderdaad hopen dat er geen littekens achterblijven….

 3. ’t Zou mij verbazen van littekens: ze krabt er niet aan of zo. ’t Zal wel loslopen.

 4. Takes me back one year. Twee dochters hebben het gehad vorig jaar. Sterkte.

 5. Zo zielig… hopelijk hadden jullie een rustige nacht en betert het meiske snel.

 6. Is ze oud al genoeg om het achteraf niet meer te krijgen?

 7. Mijn jongste zoontje heeft 2 keer (TWEE keer) de windpokken gehad, de sukkelaar. Maar dat is nog altijd beter dan wat mij overkwam: ik had de windpokken in de warme zomer van 1994 tijdens de blok voor tweede zit. Ik was 24 jaar en ik ben drie weken out geweest. Gevolg: gebuisd in tweede zit en mijn laatste jaar moeten bissen voor maar een paar vakjes (voor mijn thesis was ik gelukkig al geslaagd).

 8. Ai, ik kan me mijn windpokken nog levendig herinneren. Ik was zes jaar en jeuken dat dat deed. Niet te doen.

 9. Als ik dat zo zie, ben ik blij dat we ons zoontje hebben laten vaccineren.

 10. @ Bruno Lowagie: Windpokken op latere leeftijd? Ik heb dat ook meegemaakt. Ik zat op de normaalschool, tweede jaar denk ik, dus dat moet 1990 zijn geweest. Mijn (veel jongere) zus had toen de windpokken en zij heeft me besmet. Het was toen ook vrij warm, herinner ik me. Gelukkig heb ik wel aan de examens kunnen deelnemen.

  @ Michel Vuijlsteke: Overigens vraag ik me af, of je dochter die foto’s op het internet over een paar jaar nog wel zo leuk vindt. Met genoeg zelfrelativeringsvermogen (pfff, wat een woord) moet dat lukken.

 11. @ Katrien: vaccineren tegen windpokken? Nog nooit van gehoord. De gekende vaccinaties hebben ze allemaal gehad (mazelen, bof, rode hond/rubella) maar ik wist niet dat er ook een was tegen windpokken.

 12. Ach cherm!
  @Katrien: Vaccineren heeft ook risico’s > Nederlandse Vereniging Kritisch Prikken

 13. hallo ik ben u ontzettend dankbaar om zo mooi de foto’s van je dochter en de evolutie ervan te laten zien, ik werd net opgebeld van de onthaalmoeder die me vroeg om mijn zoontje van 18m te komen halen, vermoeden waterpokken, maar al 2w geleden was er nog een meisje die ze had gekregen zo geeft mijn zoontje ze nu ook, 🙁 , ik wist er totaal niks meer over via de foto’s en het lezen weet ik nu ongeveer wat er mij te wachten staat, pfff , mijn eerste kindje en is al zoveel ziekjes geweest,net nu het wat beter begon te gaan, je moet deze uitleg en foto’s zeker niet weg doen omwille van een heer die zich afvraagde wat je dochter er later zal van vinden, ze zal dit super tof vinden en misschien nog zelf gebruik kunnen van maken, mvg, een bezorgde mama

 14. Het hoeft absoluut niet zo erg te zijn hoor. Onze jongste zoon heeft nauwelijks een paar puntje gehad, bijna te verwarren met muggenbeten, en dat was het dan. 🙂

Zeg uw gedacht

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑