Fietsers zijn gevaarlijker dan auto’s

Oh, hierover en hierover gesproken?

Ik rijd enkel met de fiets, en ik erger me aan mezelf.

Tegenwoordig, en sinds een paar jaar, heb ik een volledig reglementaire fiets, met lichten en remmen en banden die werken.

Een auto zou zich eens moeten riskeren om zonder lichten op de baan te gaan, of zonder werkende remmen, of op platte banden… maar fietsers? Ho maar: ik overdrijf niét als ik zeg dat zeker meer dan de helft meteen afgekeurd zou worden.

En verder heeft mijn madam gelijk. :)

Elders over misschien hetzelfde

16.01.2013: Een première! | 13.01.2013: Niemand heeft het gemerkt, nem | 13.12.2012: Fietslichten: Enkel Objectivering Zal Ons Redden | 11.10.2012: Kwijt! | 30.08.2012: De fiets die zichzelf vernietigt | 10.08.2012: Maar allez | 14.06.2012: Verkeersgeagresseerd | 19.04.2012: Elektrische fiets: dat weten we dan ook weer | 19.01.2012: Gekkenwerk | 24.03.2007: Agressie

12 Comments

 • Wat me opviel was hoe hoog de gemoederen oplopen omdat iemand zich eens licht negatief over de fiets uitlaat. En hoe bon ton het is om te roepen dat je niet alle fietsers over één kam mag scheren, om dan in datzelfde discours alle automobilisten over éénzelfde kam te scheren.
  Ik durf wedden dat als je iets gelijkaardigs over rokers en niet-rokers schrijft, hetzelfde fenomeen opduikt.
  Political correctness, mijnheer!

 • Pingback: Netsensei » Blog Archief » Relativering

 • Voor alle duidelijkheid: ik vind ook dat fietsers met een volledig reglementaire fiets moeten rijden. Ik doe dat zelf al jaren. Persoonlijk vind ik het een vreed gemak, niet altijd moeten achterom kijken of er flikken aankomen die u willen opschrijven omdat uw licht niet werkt. En remmen die werken zijn ook vree gemakkelijk. Beter voor uw schoenzolen ook. :-)

 • Zowel fietsers als automobilisten gedragen zich soms als gekken op de weg. Ook diegenen die zeggen dat ze het niet doen. En ook de ergernis is wederzijds. Zoals uw madam vele voorbeelden geeft van fietsers die dingen doen die niet mogen, zo zou ik, fervent fietsster, er ook kunnen geven van autobestuurders. Maar ik begin er niet aan.

 • Het grote verschil tussen een fietser en een automobilist is natuurlijk dat de eerste de lucht niet vervuilt en de tweede wel. Daarom alleen al verdient de fietser een ruim krediet tegenover de automoblist.

 • Effe vermelden dat – volgens de politiediensten in Mechelen – een fietser in de bebouwde kom altijd in 2 richtingen een eenrichtingsstraat mag inrijden, zelfs al staat het niet aangegeven.

  Een fietser heeft meer rechten omdat hij een zwakkere weggebruiker is. Voor diezelfde reden is het zeer belangrijk dat de fietser ook helemaal reglementair in orde is én zich aan de verkeersregels houd.

Zeg uw gedacht

Navigatie

Vorige entry:

Volgende entry:

» homepagina, archief

Vriendjes

<insert standard disclaimer>

Alles wat hier staat is mijn eigen opinie. Het wordt niet nagelezen of goedgekeurd door mijn werkgever voor het on-line komt, en ik bied geen enkele garantie voor kwaliteit of correctheid.

Mijn werkgever is het niet noodzakelijk eens met wat ik schrijf, en het spreekt vanzelf dat hij dan ook op geen enkele wijze aansprakelijk kan zijn voor wat ik hier publiceer.