Er is/zijn nog 1 wachtende(n) vóór u

Oooh, ik kan daar nijdig van lopen.

16-05-2009 18-31-48

Hoe. Moeilijk. Is dat. In des hemels. Naam.

Als het aantal reacties gelijk is aan één, dan moet er “reactie” staan. Als het aantal reacties niet gelijk is aan één, dan moet er “reacties” staan.

Een minieme moeite is dat, tijdens het programmeren. Als ik een site zie waar dergelijke enkelvoud/meervoudhistories slecht behandeld worden, krijg ik echt waar zo’n nijdige krop in mijn keel van. Zo van “aaaargh”.

Zelfde voor datumhistories, trouwens. “10/4/2009–11/4/2009” moet zijn “10–11/4/2009”. Doe gedomme een beetje moeite in die details.

Oh en nog op de voor de rest overigens zeer fijne site van baby-olifant… “Gepubliceerd door ZOO Antwerpen”: alles is daar gepubliceerd door ZOO Antwerpen. Dan heeft het toch geen enkele zin om dat er nog eens overal expliciet bij te zetten?!

Gedomme toch.

PS: bevál dan toch, kreng.

10 reacties op “Er is/zijn nog 1 wachtende(n) vóór u”

  1. Goh, op ‘t internet steekt dat allemaal zo nauw niet, vind ik. Zolang je maar op spelling, zinsbouw, punctuatie en dergelijke let. De modale mens heeft nog nooit van normering gehoord, dus het verschil tussen een en en een em dash ziet geen kat 🙂 Nu, ieder zijn stokpaardjes, ik krijg het dan weer vooral op m’n heupen van zaken als zowiezo en allesins.

  2. printf("%d %s",t,t==1?"reactie":"reacties");
    Groot gelijk. Als de programmeur al te lui is om iets dergelijks te typen, wat doet hij dan met dingen die écht lastig zijn ?

Reacties zijn gesloten.