Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Voetbal met drie

De kinders waren voetbal aan het spelen op straat, met drie of vier, verwarrend als meestal, met spelregels die niet ver van Calvinball lagen. 

En dan dacht ik: wat als er drie ploegen zouden zijn in een voetbalmatch? Op een aangepast veld? Met twee ballen en twee scheidsrechters en drie lijnrechters? 

Voetbalveld 3

En dan moeten er tactieken bedacht worden, waarbij er misschien ad hoc kan afgesproken worden om met twee ploegen een derde aan te vallen, en moet de ploeg in twee of drie of misschien wel meer gedeeld worden. Misschien is elf man dan wel te weinig, alhoewel, ze lopen mekaar anders voor de voeten?

9 reacties

 1. En niet te vergeten: wanneer is het buitenspel?

 2. En deze al gelezen (zie ook de videolink onderaan)op Wikipedia?

 3. Ik was er bijna zeker van dat wel meer mensen er op gekomen waren. Speciaal niet gezocht op het internet: dat ontmoedigt soms wel eens, vind ik.

 4. en hoeveel ballen zijn er dan in het spel?

 5. Twee, zei ik. En twee scheidsrechters.

 6. lap, niet goed gelezen 🙂

 7. lol ik snap iets niet…

  Zoveel boeken lezen, tegelijk uw huis verbouwen en elk nieuw snufke op het net of in real life vinden en uitesten en er dan nog eens verslag van maken op uw blog, daarbij nog eens een hoop kids hebben en noem maar op… maar toch tijd genoeg om zo’n zotte toeren te bedenken 😉 hoe doet ge het!

  wa zeggen we dan ge kunt da of ge kunt da ni 🙂

Zeg uw gedacht

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑