Michel Vuijlsteke's weblog

Tales of Drudgery & Boredom.

Och toe, zeveraars

De dag waarop Twitter stierf“, “Een wachtknop op FB en Twitter graag“, en in de volgende paar dagen gaan we ongetwijfeld nog een resem van dergelijke kinderachtige zever-artikels krijgen.

Oh, de wijdopen ogen! Oh, de verontwaardiging! Oh, dit is er toch echt los over!

Serieus.

Die mensen hebben de afgelopen paar jaar geen enkele commentaarsectie van om het even welke krant gelezen of zo? Die mensen zijn pas vandaag voor het eerst op Facebook of Twitter?

Echt, serieus.

Ze hebben het zelf gezaaid, de media. Willens en wetens. Controverse is page views is reclame-inkomsten. En nu hangen ze de vermoorde onschuld uit.

12 reacties

 1. Gisteren enkel de radio gehoord en om de zoveel tijd de website van de standaard en het laatste nieuws geconsulteerd. Los van het eindeloos herhalen dat er ‘nog geen verder nieuws was’ en dat we ‘wachten op verder nieuws’, zie ik niet in waar de pers in de fout is gegaan. Het was een zeer relevant feit, dat niet tot de privesfeer behoorde en om die reden dus aandacht verdiende.

 2. Ik vond het wel enigszins grappig om gisterenavond en deze morgen op Radio 1 (=”de media”) te horen analyseren dat het misschien toch niet goed is dat “de media” zo veel aandacht had voor de verdwijning van Steve Stevaert en de doorverwijzing naar de rechtbank.
  Ten eerste is het hypocriet om nu in allerlei commentaren te schrijven dat je gisteren niet zoveel nieuwberichten mocht schrijven, niet in het minst omdat dit “debat” elke paar maanden door één of ander voorval opnieuw opduikt.
  Ten tweede was dat gewoon nieuws, waarom zou dat niet mogen gebracht worden?

  On a side note. Deze morgen 2 redacteurs van de morgen horen vertellen dat het parket niet mocht gezegd heb dat Steve doorverwezen was naar de rechtbank, want dat “creeërt de impressie dat hij al veroordeeld is, zelfs wij als journalisten vinden dat al dus zeker het algemene publiek”
  ?? Persbericht klonk vrij sec en ondubbelzinnig dus is zie het probleem niet.

  Enkel omdat hij waarschijnlijk zelfmoord pleegde is alles nu te kies om te melden/berichten blijkbaar.

  • Tsja, als het aan de socialistische propaganda-zender ligt dan krijgen we enkel nog voetbalwedstrijden en sfeerverslagen over “kwetsbare groepen”.

   • Ach neen, toch niet weeral eeuwig zagen over de sossen die overal zitten, de ondergang van het avondland en gent in het bijzonder bespoedigen?

    • Het gaat niet over één partij, het gaat over een repressief en corrupt socialistisch systeem dat zowat alle partijen omvat en dat nu, god-zij-dank, bijna bankroet is.

     • Jaja. Geeeuw.

      En het volgende systeem dat zowat alle partijen omvat en nu meer dan ooit zijn bankroet aan het aantonen is, is het nationalisme.

      Tijd voor iets nieuws.

     • Een socialistisch nationalistisch systeem waarin iedereen sociaal moet zijn en Belgie met hand en tand moet eren.

      Rekenen en logica zijn uit den boze, loze praatjes verkopen en onnozel doen daarentegen…

 3. Het gaat mij niet om wat “de media” wel of niet gedaan of gezegd hebben in het geval-Stevaert. Het gaat mij wel om de gespeelde verontwaardiging over “hoe erg er toch gereageerd wordt op de sociale media”.

  Terwijl ze er zelf naar hengelen, met de verregaande buzzfeed-isering van het nieuws en het weigeren degelijk modereren in de commentaren. Omdat ze de pageviews nodig hebben voor de reclame-inkomsten.

  Denk je echt dat de reactiemogelijkheid op pakweg Knack er staat omwille van vrije meningsuiting, woord-wederwoord of constructief debat?

  Als ik die mensen zou zijn, ik zou heel, heel, héél erg diep beschaamd zijn over de emmers bagger die daar per minuut geproduceerd worden. En het is niet dat er niets aan te doen is, er zijn genoeg oplossing om wél een degelijk debat te hebben, ook op het internet.

 4. Je hoeft daar niet te komen. Het is, zoals ook bij Twitter, vaak cafepraat uit bepaalde cafes. Ben overigens zelf ook, zij het lang geleden en bijzonder kort, op het forum van Knack door het slijk gehaald. Fijn is dat inderdaad niet, temeer daar ik niet bekend ben noch was. Als politicus, die zelf het publiek opzoekt, moet je daar tegen kunnen. Nu lijkt het alsof Stevaert zelfmoord heeft gepleegd wegens deze cafepraat. De man was, zacht uitgedrukt, niet onbesproken.

 5. Anders gezegd: Wordt het niet op een forum gezegd, dan wel in huiselijke kring of op cafe. Zo veel verschil zie ik eigenlijk niet. Maar goed, ik hou ook niet van die fora en blijf er dus weg.

 6. Dat is wat ik zeg. Die zooi is van alle tijden. Vermijdbaar, maar van alle tijden.

  En nu uit de lucht vallen en met vingers wijzen, is behoorlijk hypocriet.

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2018 Michel Vuijlsteke's weblog

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑