Wahey! De Standaard over www.dekust.org:

Wahey! De Standaard over www.dekust.org:

www.dekust.org

Erik Brusten 14/06/2003

Sinds een tiental dagen heeft de Belgische Kust een verlengstuk op het Internet. De portaalsite www.dekust.org moet een staalkaart bieden van alles wat de regio in petto heeft voor de toerist en voor de professionele bezoeker.

Voor die laatste biedt de site een overzicht van congres- en incentivesfaciliteiten en vergaderplaatsen, maar het gros van de informatie op de site is nuttig voor recreanten die naar de kust komen.

Dat wordt meteen duidelijk als we de menu’s op de startpagina overlopen. Via de navigatiebalk krijg je over tal van onderwerpen algemeen inleidende informatie: stranden, fauna en flora, geschiedenis van het kusttoerisme, veiligheid en reddingsdiensten, ontspannings- en uitgaansmogelijkheden, diensten voor toerisme en mogelijkheden om met kinderen op stap te gaan.

Bijzonder interessant is dat je ook kunt doorklikken naar infopagina’s van externe leveranciers, zoals het kustweerbericht, informatie over de kwaliteit van het water en sites van bezienswaardigheden.

Ook voor de hoofdstukken vervoer, logies, nieuws en evenementen geldt dat principe: via doorklikken beland je uiteindelijk op individuele infopagina’s of links over het gewenste onderwerp: verblijven op een hoeve, info van de federale politie over files en wegwerkzaamheden, de site van Ryanair voor Britten die met het vliegtuig naar Oostende komen, arrangementen uit de brochure Vlaanderen Vakantieland, nieuws en evenementen in de verschillende kustgemeenten.

Kortom, deze viertalige portaalsite dient zich aan als een goudmijn aan informatie die in een sobere vormgeving gepresenteerd wordt. De inhoud primeert. In totaal zitten meer dan duizend infopagina’s en toeristische producten achter de startpagina.

De makers hebben bij het ontwerpen van de site specifiek rekening gehouden met de vereisten van de grote zoekmotoren als Yahoo en Google, zodat www.dekust.org steevast bovenaan het lijstje van zoekresultaten moet belanden. Een kleine test bevestigt dat niet: de zoektermen ‘belgian coast’, ‘côte flamande’ of ‘de kust’ brengen ons niet naar de nieuwe portaalsite.

De surfer kan inschrijven op een nieuwsbrief en meer informatie opvragen. Ook de luikjes toeristische routes (voor wandelaars, fietsers en ruiters), brochures en logies bevatten een e-commerce-deel, dat wil zeggen dat je brochures kunt aanvragen, kaarten kopen of logies reserveren via e-mail.

© Copyright De Standaard

O ja, de reden waarom dekust.org nog niet in Google staat is omdat de site blijkbaar eventjes door Google’s “Freshbot” opgemerkt was, maar een dag of twee later er weer uit was wegens niet-veranderde homepage. En, verzekert men ons, dat zou moeten in orde komen. Binnenkort.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.