Vandaag de hele dag naar

Vandaag de hele dag naar ‘t archief geweest.

Eerst niet veel gevonden, maar dan plots (anderhalf uur voor sluitingstijd, zo gaat dat altijd, bah) toch nog:


  • de ouders van Philomena Van de Rostijne (mijn grootvader’s grootmoeder) zijn Pieter Bernard Van de Rostijne, kleermaker, en Marie Therese De Becker, winkelierster, allebei geboren in Lembeke.
  • Pieter Bernard AKA Bernardus Francies Van de Rostijne AKA Bernard François Van de Rostijne is op 17 Nivôse VIII geboren, zijn ouders waren Judocus van de Rostijne, wever, en Petronella Vermeire, allebei geboren in Lembeke in 1766 en in 1800 woonachtig in de Caprijkstraete

We vonden de vorige keer geen verdere sporen na het vermoedelijke huwelijk van Dominicus Waegenaer “in ergens vóór 1805”. Niet moeilijk, die mens is gewoon onder allerlei mogelijke namen terug te vinden!

Ik ben een beetje gewoon dat de spelling van familienamen redelijk constant blijft, zeker vanaf pakweg 1700, maar die Dominicus Waegenaer is terug te vinden als Wagenaer, Waegenaere, De Wagenaer en De Wageneer, en ook nog eens als Dominique of Dominiqus. Pfff.

Afijn, via De Wagenaer en verwante namen erin geslaagd om een generatie verder te geraken, tot Emmanuel Antonius De Wagenaere x Joanna Petronilla Van Goethem.

En: in de overlijdensakte van diezelfde mens (als Antoine Emanuel Waegenaer om het gemakkelijk te maken weliswaar): zijn ouders gevonden.

Ha! Just my bloody luck natuurlijk, het enige blad van heel dat jaar XII waar de inkt zó vervaagd en het blad zó doorschijnend is, maar alla, niet getreurd, ik heb nog een generatie verder: Corneille Waegenaer x Angeline Van teenoftander. Ik kan dat menske haar achternaam niet volledig lezen, maar met wat geluk moet dat terug te vinden zijn in de klapoper op huwelijke 1598-1796, de 289.834 dat ze zeggen.

Één reactie op “Vandaag de hele dag naar”

  1. beste,

    per toeval ben ik op uw site beland
    wat mij intrigeert op uw site is het genealogisch onderzoek naar de familie Wagenaer, mijn vrouw (Vlaamse) is een nazaat van een Wagenaer die voor zover ik nu kan beoordelen tot uw onderzochte tak behoort
    het huwelijk tussen Antoon Wagenaar en Johanna Petronella Van Goethem is in onze genealogie opgenomen en is tot op heden de oudste stamhouder, wellicht dat wij wat voor elkaar kunnen betekenen aangaande de uitwisseling van gegevens

    m.v.g

    Alex de Smet
    Terneuzen

Reacties zijn gesloten.