Opzoekingen

Vandaag heel de dag opzoekingen gedaan, ik zou dat eigenlijk meer moeten doen.

Drie clans Gilliets gevonden in de 19de eeuw, en goed nieuws: ‘t zijn blijkbaar al generaties en generaties gentenaren, zeker al sinds de jaren 1600. En nog beter nieuws: die drie clans zijn met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid familie. De ene kant zijn graveurs, en steendrukkers en zo, dan andere kant dagloners en fabrieksarbeiders, en de derde kant zijn schoenmakers en zo, maar van tijd tot tijd is er eens één van de kant van de dagloners die “graveurs knegt” is, en, nog veel beter: er zijn getuigen bij de geboorte die over de grenzen van de “clans” gaan.


de microfilmlezer!

Ik heb nu de geboorteregisters in Gent tussen van ongeveer de hele eerste helft van de 19de eeuw verwerkt op zoek naar Gilliets, en dan nog de parochieregisters van de Sint-Jacobsparochie tussen 1701 en 1796, van Sint-Michiels (Noord) tussen 1710 en 1796, en van Sint-Michiels (zuid)tussen 1734 en 1796.

Helaas heeft het programma het begeven ergens in de namiddag en wacht ik nu op antwoord van de programmeur, maar laat dat de pret vooral niet drukken!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.