Spinnekop

Daarjuist een bloedstollende schreeuw van beneden, zeker te horen tot voorbij de volgende straat: Sandra had een spin gezien.

Toegegeven, ‘t was een serieus beest:

Tegenaria Atrica

Onze vriend de tegenaria atrica, of misschien zelfs een tegenaria gigantea. Huisspin. Kan zes jaar oud worden, ziet er gevaarlijk uit maar doet geen vlieg kwaad.

Nu ja, vliegen wel natuurlijk, maar toch: een wijs beest.

Een geluk dat we niet in het noordwesten van de VS leven, want daar zit het vol met tegenaria agrestis, hobo spiders. Beten veroorzaken necrose en zo. Niet zo fijn.

Bij ons zijn die agrestissen er er ook, maar de giganteas vreten ze op als ze in huis komen. Nog een reden om lief te zijn tegen huisspinnen als ze in het bad of de lavabo vallen.

Doe mee met de conversatie

11 reacties

 1. het is inderdaad een groot exemplaar dat is uitzonderlijk. heb nog eens een birdspider gehad. die staat zelfs nog ergens bij users.pandora.be zichtbaar. de spin is zelf al lang dood. jammer. is ook niet echt iets om in belgium in een kast op te sluiten. hoort thuis in het tropisch regenwoud.

 2. vieze beesten. πŸ™

  Zo’n beest is een keer in mijn gezicht gekomen toen ik onopgemerkt door een trechterweb heen liep. Het ergste was dat hij bleef zitten totdat ik heb wegsloeg….toen kwam tie in mijn haar :-S

 3. vieze beesten. πŸ™

  Zo’n beest is een keer in mijn gezicht gekomen toen ik onopgemerkt door een trechterweb heen liep. Het ergste was dat hij bleef zitten totdat ik hem wegsloeg….toen kwam tie in mijn haar :-S

 4. Hmm, handig die info..
  Kwam er vandaag een tegen in een vaas, en 20 meter verderop zat zijn partner. heb ze maar een stukje de tuin ingezet.. :s

 5. Hoe kom je van die krengen af. Heb er thuis zelf ook regelmatig last van. Schrik met elke x de tering van die beesten. En wie weet of het waar is of je per jaar 5 a 6 spinnen in je slaap opeet (hoop dat dat een fabeltje is)

 6. hey allemaal,
  Ik zou graag een huisspinnenverzameling beginnen, maar ik weet niet hoe. Heeft iemand misschien tips ofzo?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.