Verbouwingen, volgende ronde

Daarnet met de aannemer vergaderd over volgende ronde verbouwingen.

We beginnen in de loop van volgende week met wat klein grut.

Er komt een container, de schouw in onze slaapkamer wordt afgebroken en het puin samen met de zooi op de koer en de bovenste laag grond worden afgevoerd.

We gaan dan met den enen een stapel nieuwe grond laten aanvoeren (de helft van de koer ongeveer, zo’n 45m2), dan kunnen we misschien nog dit jaar planten, euh, planten.

Ook in de loop van volgende week wordt de electriciteit (en aanverwanten) in orde gebracht: alle draden gelabeled, een splitter zodat we in alle kamers kabel hebben en het netwerk in orde zodat we van overal naar overal kunnen geraken. Alle bedrading en bekabeling ligt er al, het is gewoon een kwestie van de laatste loodjes.

Het pleisterwerk in ons achterhuis is nog altijd niet droog, Patrick de aannemer zou er dan maar weer een bouwdroger in zetten.

Ook ergens volgende week of zo moet de trap teruggeplaatst worden. Vreemd genoeg zijn er veel mensen die denken at ik daar problemen mee zou hebben, gewoon omdat het die trap is die me m’n rugproblemen gegeven heeft. Nee dus.

Volgende stap is dan de rest van het schrijnwerk (trap afwerken, leuning en dingen). En het achterhuis schilderen: zo’n soort vlies plakken, de balken behandelen, stellingen plaatsen, pleisterwerk vlakmaken, weet ik het allemaal. En dan de bibliotheek maken.

En dan zijn we erdoor. Door ons geld, voornamelijk.

Als we dan de lotto winnen (niet vergeten eens te beginnen tiketten te kopen trouwens), kunnen we in orde brengen:

  • de trap naar de living
  • de vloer in de living
  • de schouw en de balkkoppen in de living
  • de herverdeling van de ruimte badkamer/slaapkamer/hall
  • de afwerking van de kinderkamers
  • een nieuwe badkamer
  • een nieuwe keuken
  • et cætera, et cætera

Zucht.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.