Voorzien

Daarnet allemaal samen met de auto naar de dokter geweest met Louis, die een tipoog heeft. Vervelende zaak is dat hij dat nog wel al gehad heeft, en dat er risico is dat het chronisch is (kliertje 1 geïnfecteerd, beetje later kliertje 2, daarna kliertje 4, dan terug naar 1, etc.)—dus we hebben naast zalf voor zijn ogen ook de raad gekregen eens naar de oogarts te gaan.

De oogarts woont in Oudenaarde, dus Sandra en de kinderen zijn daar naartoe de hele namiddag.Shows how much I know: ze zijn allemaal weggebleven tot kwart na zes, en blijkt dat ze met een gebuur (ook een Michel!) in Gent op schok waren.

Aangezien we toch bij de dokter waren, heb ik direkt ook voorschriften gevraagd: driehonderd catheters (ik heb er nog 20) en stapels xylocaïne gel. Wel, verdomme, vergeten om een voorschrift voor laxeermiddel (don’t ask) te vragen. Zucht.

Anderhalf uur weggeweest, en ik was geen halve minuut te vroeg thuis: ik houd het weer niet uit van de pijn in mijn rug. Een mens zou zo beginnen hopen dat het ondertussen al wat beter zou gaan, maar neen dus. Proefondervindelijk bewezen: als ik niet beweeg (op restaurant zitten bijvoorbeeld), dan kan ik het een uur of twee uithouden. Als ik rechtzit en ik moet typen, houd ik het ongeveer drie kwartier uit. Als ik moet stappen of in de auto zit, een half uur. In een goeie zetel (niet te zacht en niet te hard), ongeveer anderhalf uur. Op een stoel, ongeveer een uur.

Nog een geluk dat ik een uitstekende trekzetel heb, ik zou anders niet weten wat gedaan. Ik heb dat ding tweedehands gekocht bij de Marchan’10 in de Baudeloostraat, het heeft mij 8000 frank (in de tijd) gekost, en ik het is zonder enige twijfel één van mijn allerbeste aankopen ooit geweest.

7 reacties op “Voorzien”

 1. Een tipoog is een soort ontsteking op uw ooglid. Vreselijk irritant. In de tijd werd verteld dat de beste manier op het te bestrijden was, het te spoelen met uw ochtendurine. Zever in pakskes natuurlijk.

  (Fun: als ge tipoog op google ingeeft, krijgt ge Michels website als resultaat.)

  Wat betreft dat laxatief, dat kunt ge normaal gezien zonder voorschrift krijgen.

 2. Verdorie, ik heb nu ook wel last van een tipoog zeker ! Er is mij verteld dat dit zou zijn van oververmoeidheid ? Ben wel moe van ‘t werken de laatste tijd…
  Maar zou dit een juiste stelling zijn ?

 3. Hallo,

  Kheb dat nu een tipoog.
  En is heel ambetant en irritant.
  Geweest naar apotheker en moet het behandelen met Karmelijn Bloemetjes.

  Hopelijk gaat het snel weg.

 4. Hej,

  Ook ik ben een eigenaar van een tipoog. Ik heb vandaag net ontdekt dat ik er een heb. Het doet pijn telkens als ik mijn oog pink, of als ik er over wrijf. Ik vermoed dat dit ook de symptomen zijn van jullie. Ik heb horen zeggen, dat als je je tipoog niet goed verzorgd of gewoon zo laat, dat je er zelfs blind van kan worden. ( in ergste fase -> extreem gezwollen oog!). Alvast bedankt.

 5. kan iemand me alle informatie geven over een Tipoog ?
  ik heb een Spreekbeurt over een Tipoog en vind daar niet de nodige informatie over !
  veel liefs en dank
  Lana

 6. Hey,
  Het is reeds de 6e keer dat ik een tipoog heb, 3 keer hebben ben ik geopereerd geweest. Nu heb ik terug een tipoog.

  Zou iemand weten waarom dat ik dit altijd krijg en hoe je dit moet wegdoen.
  Ik heb geen zin om nogmaals onder het mes te moeten gaan.

Reacties zijn gesloten.