Alles in orde

Vanmorgen een aangetekende brief. Altijd fijn, meestal is dat dat er cadeautjes op komst zijn.

Yay! Van de belastingen! Ik krijg geld terug!

Of wacht, nog beter: ‘t is van de douane! Er staat een cadeautje voor mij te wachten in Zaventem! Bij Brucargo! Dus dan zal het wel een héél erg groot pak zijn, dat de postbode niet op zijn fiets krijgt!

Even lezen…

Ahem. Een verhoring? In verband met illegale cd’s?

Zucht. Iemand die ik al jààren ken is recent naar het verre oosten verhuisd. Als cadeau voor de geboorte van Jan stuurt die mens een pakje met DVD’s (die daar blijkbaar schandalig goedkoop zijn) en met authentieke chinese eetstokjes.

En dat draait dus op dit uit. Vier of vijf DVD’s, die te goeder trouw als echt gekocht zijn in de winkel aldaar (echt waar, ik heb er zelfs nog de nadruk op gelegd dat het echte uitvoeringen moesten zijn, in originele dozen en zo), en een paar chopsticks. Te gek om los te lopen.

Enfin, ik ben er redelijk gerust in: alleen al dat er hier bijna tweehonderd perfect legale DVD’s in mijn huis liggen zou voldoende moeten zijn aan te tonen dat ik in de gewoonte ben mijn DVD’s legaal te kopen (bij de FNAC, de GB of bij Amazon–facturen aanwezig, ja meneer!).

Ik vermoed dat er niet veel anders zal opzitten dan afstand te doen van die DVD’s; Ik hoop maar dat ze tenminste die eetstokjes doorsturen. Zal wel niet zeker?

4 reacties op “Alles in orde”

 1. Zelfde voorgehad vorig jaar. 5VCD’s,2DVD’s en 2 cd-Rom met software en een handtas van LV, opgestuurd door mijn schoonzuster uit Thailand. 2 mogelijkheden : afstand doen (dan lopen ze er zelf waarschijnlijk mee weg?) of een PV met de kans op een hoge boete.
  Ik was voor de groep anti-drugs en namaak geen bandiet, aangezien het niet ging over 5000cd-rom. 🙂 Maar toch was ik het kwijt. Nu doe ik het anders, en breng ik het jaarlijks zelf mee.
  Het is zo dat alle pakjes vanuit landen waar veel namaak bestaande is extra worden doorgelicht : Thailand,China,enz…
  Tip: bel naar het GSM nummer van het GAD team dat op de brief staat vermeld.
  Jammer van u goedkope DVD. Maar weg zijn ze!

 2. Een uitnodiging voor verhoor in Zaventem omdat ik medicijnen via het net had besteld. Wist ik veel dat dit niet mocht. Ik ga er niet naartoe, dan maar een brief geschreven met de antwoorden op hun vragen: wie heeft ze opgestuurd, waar heeft u ze besteld, of ik afstand wens te doen en of ik op de hoogte was dat de verkoop van medicijnen gereglementeerd is en hoeveel ik ervoor betaald heb. 129 dollar niet niks dus maar ik ben ze kwijt. Wat gebeurt erals je geen afstand doet???

 3. Net hetzelfde tegengekomen. Heb dan ook maar een brief teruggeschreven met de antwoorden op de gestelde vragen. Heb jij er dan nog iets van gehoord Yves?

Reacties zijn gesloten.