Kwaliteit

Soms heeft software er, en soms niet. Case in point: vergelijk BlogJet, het ding waarmee ik op dit eigenste ogenblik deze post aan het schrijven ben, met VisualBlogger 2004.

BlogJet heeft van begin tot einde een professionele uitstraling. Van de website over de installatieprocedure (met een wizard! een goeie wizard!) tot de interface en de hele werking. Proper. Simpel. Zoals het zou moeten zijn.

VisualBlogger heeft alles van typische open source software, al is het er geen. De auteur geraakt helemaal opgewonden over voorkeuren opslaan in de registry vs. in een config file zoals standaard voor .NET, er worden van die fancy vertikaal gealigneerde menu bars gebruikt, euh, omdat het kan vermoed ik, de installatie is pijnlijk, en de website in onprofessioneel (tot aan een “maak een logo voor ons gratis”-wedstrijd).

Eigenlijk, nu ik erover nadenk, BlogJet is wellicht hoe een weblogging-interface zou gemaakt zijn mocht Microsoft er één in Windows XP gestoken hebben:

blogjet login

There’s no higher praise than that in my book.

Ik ga het denk ik nog een paar dagen gebruiken, en als het mij nog aanstaat, registreer ik het en begin ik feedback te geven. Het ding zou smart quotes en andere typografische shenanigans kunnen gebruiken, er zijn nog wat issues met UTF-8 in namen van weblogs, misschien automatische thumbnailgeneratie of zo, mogelijkheid om beelden en dergelijke naar een andere plaats dan de webloghost te uploaden, dat soort dingen.

3 reacties op “Kwaliteit”

  1. uwen woorden zijn messen. wat ik blij dat ik mijn filemaker art software niet online verkocht heb… ik weet dan ook waar op te houden. maar ja zo is het maar tegenwoordig wie een site maakt over iets dat ze gemaakt hebben moet maar tegen professionele kritiek kunnen.

Reacties zijn gesloten.