Typepad slowdown update II

Huh:

We apologize for the intermittent slow performance of TypePad web sites over the past 2-3 days. We’re having some problems with our storage servers, so we’re scheduling a hardware upgrade for the early morning of Saturday, May 28, 2004, from 12:00am to 2:00am Pacific time. During that time, TypePad-powered sites and TypePad itself will be down for maintenance. Thanks for your patience!

Intermittent? Enfin, ’t is te hopen dat ze direct serieus betere hardware installeren, want als mijn stats enige indicatie zijn, dan moet het redelijk de pan uitrijzen met de traffiek op Typepad:

stats

…om nog niet te spreken van de diskruimte die gebruikt wordt door al die mensen die foto’s uploaden. Om nog niet te spreken van al de nutteloos verspilde ruimte van al die statisch gegenereerde html-pagina’s, dubbel, drie-, vier of zelfs vijfdubbel (home, archief per categorie, per dag, per maand, individuele pagina).

Om, inderdaad, nog niet te spreken van het feit dat telkens iemand ook maar één iota wijzigt aan een template, dat de hele websitemoet gehergenereerd worden—in mijn geval gaat dat om ettelijke duizenden pagina’s en duurt het uren.

Nu ja, ik wens ze veel succes toe met de upgrade. En ik ga voor de zekerheid nog maar eens een backup nemen van de tekst die hierop het weblog staat.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.