Verhofstadt for UN Chairman

…dan wordt het dat dan maar zeker? Ik hoor net op BBC dat Verhofstadt zijn kandidatuur ingetrokken heeft.

Bah.

Een redelijk belachelijke situatie als je ‘t mij vraagt: het meest anti-Europese land van Europa sleept al zijn eisen om de Europse grondwet af te zwakken uit de brand (met nog niet eens de garantie dat ze zelfs die versie in eigen land verkocht krijgen, want het kalf Blair heeft het lot ervan aan een referendum gebonden), en dan stellen ze een veto tegen een kandidaat-voorzitter voor de Europese Commissie omdat hij te Europees is?

Dat zegt Groot-Brittanië, dat van Schengen en de Euro niets moet weten?!

Dat is zoiets als een inbreker die zijn veto stelt tegen een politiecommissaris omdat hij te veel de wet wil doen respecteren.

Belachelijk.

Europa heeft voor de tweede keer op tien jaar tijd de kans op een uitstekende commissievoorzitter verkeken. Want zeg ervan wat je wilt, maar voor Europa zouden Dehaene (remember Korfu?) en Verhofstadt een uitstekende zaak geweest zijn. Niet zoals de non-entiteiten die we nu in onze maag gesplitst hebben gekregen.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Beetje jammer dat het hem niet gelukt is, natuurlijk. Hij blijft wel de eeuwige positivo (spelen?) door te zeggen dat hij zich nu extra zal inzetten in z’n thuislandje. 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.