Zwart, Verwijt, Pot, ketel, …

Ik zag zonet dit icoontje onderaan Bruno Lowagie‘s homepagina staan:

globzilver

Minus het “SPECIMEN” natuurlijk, want ik wil me de woede van de keurders van Webkeuring.be niet op de hals halen.

[[Aaargh te gemakkelijk: ik had een stukje vol vitriool geschreven over de Webkeuring.be, maar eigenlijk: ce ne sont pas mes oignons. Die mensen mogen ook geld proberen verdienen. Ik heb zelfs mijn weblog opgegeven voor een medaille, zo weet ik meteen wat ik waar ben als webbouwer.

Als ik maar aanvaard wordt, want ik voldoe niet volledig aan de voorwaarden:

Uw website moet af zijn, dus geen under construction! of dergelijke tekst! Uw site mag absoluut! geen pornografisch materiaal bevatten, of geweld, racisme(racismecentrum), of alle andere illegale activiteiten. Indien u uw site wel aanmeld met dit soort teksten/foto’s keuren wij deze absoluut niet! Ook heeft het geen zin om uw site aan te melden als u gebruikt maakt van de volgende communities: Kinderlines, msn, looknmeet.com, asl.to, clubs.nl, CU2.nl,linksite,bravenet, site builder en startpagina/ dochters(linksites of pagina’s met meer dan 5 linken)(appart van de linkpage), lycos builder , enz…

Miljaar ik ben mild geworden met de jaren 🙂 ]]

22 reacties op “Zwart, Verwijt, Pot, ketel, …”

 1. Op 07/11/2003 schreef ik:
  Gisteren heb ik ook een mailtje gekregen van webkeuring.be. Dat is een gratis dienst waarbij men je site keurt. Ik dacht: ik zal wel brons krijgen (ik heb de Bronze Award al op een paar blogs gezien), maar nee, het werd Zilver. Ik verwacht binnenkort een mailtje met het ‘jury rapport’. Als daar wat mee aan te vangen valt, dan probeer ik misschien wel goud te halen.

  Helaas heb ik dat jury rapport nooit ontvangen. Ik vrees dat webrapport vooral ook kijkt naar ranking (Bvb zoek eens met Google op JAVA+PDF) in plaats van layout, want inderdaad: het is heel onlogisch dat de Online Gazette (die amper programmeerwerk vergde) Zilver zou verdienen.

  Dat prentje staat daar sinds november vorig jaar al een hele tijd niks te doen. Ik zou het eens moeten weghalen en vervangen door Google Ads. Die brengen een stuk méér op.

 2. Gene vetten? Dat zeg jij. Mijn ervaring is anders. Ik ben nog maar bezig sinds mei en dat ziet er nu al heel goed uit. Als dat elke maand zo wordt… En zeggen dat ik er vroeger 6 maand voor nodig had om met de verkoop van Amazon boeken aan $100 te raken. Nee, dan liever die Google Adsense.

 3. Ha, wat een fantastische troll,
  Al zou ik toch ff opletten met op te scheppen over hits en referrers enzo als een deel van je webstats publiek staan.
  U, beste Bruno, klinkt trouwens als een Vlaams Blok stemmer, het lijkt me, dat u om een of andere reden deze zondag Vlaams Blok gestemd heeft, en zich daar nu zo schuldig over voelt,off schrik heeft om betrapt te worden,dat u het niet kan laten om wild in het rond te schoppen, en anderen te beschuldigen, anderen kleur te laten bekennen,…
  Een beetje zoals homo`s die voor ze “uit de kast” komen zich ook vaak als heel erge homo-haters manifesteren, en iedereen die zich niet evenzo opstelt voor homo verslijt.

 4. Kennen jullie de Meyers-Briggs test?
  Daarin worden 16 verschillende psychologische profielen beschreven. Zelf ben ik een ENTJ type, ook wel het ‘Fieldmarshal’ type genoemd. Slechts 2% van de wereldbevolking behoort daartoe.

  Bij het Vlaams Blok zie je hoe de eigenschappen van die verschillende psychologische types maximaal benut worden. De Winter is de beuker, Annemans de denker, Vanhecke de charmeur. Meer zelfs, met Morelleke Forelleke en Verstrepen vullen ze hun gamma van psychologische profielen aan. Dat maakt hen sterk. Zéér sterk.

  Wat doen jullie nu? In plaats van te erkennen dat verschillende mensen een verschillende aard hebben, zetten jullie het eerste het beste individu dat een eerder zeldzaam profiel heeft tegen de muur. Goe bezig! Om het in Vlaams Blok taal uit te drukken.

  In plaats van mee aan één zeel te trekken tegen het Vlaams Blok, in plaats van Blokkers te citeren, plegen jullie broedermoord.

  Leuk! Echt leuk!

 5. Ik ga een voorbeeldje geven. Eentje maar, al heb ik er een heleboel.

  Ik besteed maandelijks een drietal uur van mijn tijd aan de vergadering van een oudercomité, daarna maak ik ook het verslag op (ik ben nu eenmaal secretaris). Tijdens die vergaderingen organiseren we activiteiten die geld op brengen, maar waar we ook veel tijd in steken. Zo heb ik een paar weekends terug een heel lange shift gedraaid achter de toog tijdens een schoolfeest. Met de opbrengsten van dergelijke activiteiten hebben we een kamp bekostigd voor kansarme leerlingen van het deeltijds onderwijs, hebben we nieuwe bankjes gekocht voor de kleuterschool, een buitenpingpongtafel voor het middelbaar onderwijs en een paar prullen voor het lager onderwijs waar mijn eigen kinderen in zitten. Het is een niet zo rijke gemeenschapsschool in Gent waarin heel veel nationaliteiten vertegenwoordigd zijn. Ik vind het normaal, bijna mijn plicht, dat ik mij in dat gebeuren engageer. En jij noemt mij een Vlaams Blokker? Manneke, je weet niet wat je zegt.

 6. Anderzijds hoor ik verhalen van een koppeltje met een aardig pensioen en een eigen huis waar ze een leven lang voor gewerkt hebben. Schoon, lovenswaardig, het is hen gegund.

  Maar dat koppeltje wil kleiner gaan wonen. Hun huis is te groot, ze willen iets gemakkelijkers, dus gaan ze op zoek naar een sociale woning. Uiteraard komen ze gezien hun financiële toestand niet in aanmerking voor een sociale woning.

  Watte? is hun reactie. Kunnen wij geen sociale woning krijgen? Ewel, dan stemmen we voor het Vlaams Blok.

  Mag ik dat niet wraakroepend vinden? Mag ik tegen zo’n mensen geen campagne voeren? Als het van jullie, op het eerste zicht salonpolitici, zou afhangen, niet…

  De reden waarom ik zo tegen het Blok fulmineer, beste David, is niet omdat ik er zelf voor stem. Ik dacht dat het ergens wel tussen de regels te lezen zou zijn. De hoofdreden is omdat er in mijn schijnfamilie (ik heb moeite met het woord schoon) een aantal mensen zijn die wél sympathie hebben voor het Blok, maar ze willen het niet geweten hebben.

 7. Euh, beste Bruno L, ik verwees er nog naar in mijn post van daaarnet, maar voor je je keyboard verder verslijt: You Have Been Trolled. You Have Lost. Have A Nice Day.

  En, for what it’s worth: je mag je strategie gerust uitoefenen, maar je speelt er volgens mij alleen maar in de kaart van het Blok mee.

  “Kijk, zie je wie de échte intoleranten zijn? Het is niet genoeg dat de Belgische Di Rupo-rechtbanken ons proberen af te schaffen, nu maken ze onze kiezerséén miljoen, dat is geen minderheid meer!één miljoen, dat is verdorie een centrumpartij!één miljoen, dat is de grootste partij van Vlaanderen!ik zei dus, nu maken ze onze kiezers ook al uit voor racisten en dommeriken!!! Vrijheid van meningsuiting geldt blijkbaar alleen maar voor wie niet voor ons stemt!”

 8. Nog één opmerking. Ik ben geen graficus, verre van, mijn Gazette is inderdaad maar een aanhangsel dat meeprofiteert van het succes van iText (ik snap ook niet waarom ze er bij webkeuring zilver voor gaven), maar zou het mogelijk zijn de reacties op je blog zo te schikken dat het duidelijker is wie wat zegt?

  Ik weet wel, er staat ‘dixit X’, maar in het ene weblog staat de poster boven het bericht, in het andere er onder. Als er veel gereageerd wordt en je bent aan het scrollen door jouw pagina, dan is het soms verwarrend (toch voor iemand die hier zelden komt). Just my 2 cents…

 9. Bruno L., ik moet je iets bekennen, ik heb je zo een beetje in het ootje genomen. Ik weet het, ik weet het, het is een beetje flauw, maar hopelijk tovert dit berichtje toch een glimlachje te voorschijn, want, beste mede sint-amandsbergenaar trouwens, in deze droeve tijden, mogen we ons niet laten meeslepen in de negativiteit en het fanatisme van onze opponenten.
  En over het Vlaams Blok bestrijden, wel, daar geloof ik dat het zo stilletjes aan tijd wordt om aandacht te besteden aan hun kiezers.
  Als je niet de moeite wil nemen om deze mensen te begrijpen, om de problemen te zien waar ze zich over beklagen, om de fenomenen te zien waar ze zich aan storen,… hoe kan je ze dan ongestoord terecht wijzen. Ben je, als linkse rakker ( niet slecht bedoeld), met het hart op de juiste plaats, wel even streng voor een Palestijnse radicale nationalist als voor een VLaams nationalist ?

  Zou het niet beter zijn, een open en onbevooroordeeld gesprek aan te gaan met Vlaams Blok stemmers, en trachten te achterhalen wat hun beweegredenen zijn om voor het Vlaams Blok te stemmen, en ze met voor hen begrijpbare argumenten voor een andere partij te laten kiezen.

  Zo kan u er de meer Vlaams gezinde kiezers op wijzen, dat voor het VLaams Blok stemmen, eigenlijk in de kaart van Elio di Rupo speelt, ah jah, want dat is alweer een rechtse stem die verloren gaat, een stem die anders naar CD&V of VLD of NVA zou gegaan zijn.
  Dat het door die 24% rechtste stemmen die verloren gaan aan het blok is, dat SP.A in Vlaanderen zo zwaar op het beleid kunnen wegen.
  Met andere woorden, biedt mensen “alternatieven” aan, laat ze zonder negatief te zijn weten, hoe ze hun stem beter kunnen gebruiken om hun, zelfs al is het niet het jouwe, doel te bereiken.

 10. http://www.webkeuring.be is bij mijn weten het belachelijkste web-“ontwerp” dat ik tot hiertoe tegengekomen ben. en waarom dan wel ?

  1. ten eerste staat de site vol met taalfouten.
  (vb in de menu staat ergens winnars ipv winnaars, scripten, refere wachtijd edm… ) dus de 1ste prijs voor taal zal webkeuring.be aanzichzelve niet moeten geven. ook dit is niet slecht : “Ga naar het menu “keuring” en geeft u hier op” enz enz… ik denk eerlijk gezegd dat die site geschreven is door een anti-vlaamse waal die zich wil laten doorgaan voor een vlaming…

  2. ten tweede is het concept op niets, maar dan ook niets gebaseerd. wie beslist dat iets als site hoog scoort ?

  3. het gedoe met brons/zilver/goud doet ook denken aan ja, een boerenkermis ergens, maar dan eentje van de jaren 40… met de opmerking hierbij dat ik een boerenkermis nog geestig vondt.

  4. samenvatting is dat het geheel me eerder doet denken aan de site van de vlaamse beestenkeuringsliga van dikbillen en aanverwante runderen in de jaren 90 (en die site was nog beter)…

  that’s all for today.

 11. Met plezier kan ik u melden dat u een silver web discussion award wint voor deze bevlogen discussie.

  Proficiat !

  u mag bij deze een animated gif aan uw site toevoegen !

Reacties zijn gesloten.