Schurft

Iemand kreeg een bekeuring wegens ik-weet-niet-wat? Snel, tijd voor doordachte opiniestukken!

Gent loopt blijkbaar vol met debielen die bij gebrek aan enig IQ dan maar parkeerwachter geworden zijn… Dat lukt hen net *grmbl*

Oh ja, parkeerwachters zijn “debielen” en wij zijn zo intelligent. Want wij parkeren ons altijd waar en wanneer het mag, en als die mensen met “gebrek aan enig IQ” ons een boete lappen, dan is het hun schuld en uiteraard niet de onze.

Of nog: ergens bij de NMBS lopen een paar kiekens rond die advocatenbrieven sturen naar och here och god mede-internetmensen? Snel, haal uw nuancekanonnen boven!

Ondanks het feit dat ik er van overtuigd ben dat er een paar intelligente creatieve mensen moeten rondlopen bij de NMBS is het wel duidelijk dat deze tot een absolute minderheid behoren. Dit is werkelijk onvoorstelbaar.

Inderdaad, “werkelijk onvoorstelbaar”. Er moeten een paar tienduizend mensen werken bij de NMBS, maar er is maar een “absolute minderheid” van die werknemers “intelligent” of, wait for it, wait for it: “creatief”.

Het zijn maar twee voorbeelden die ik recent tegen het lijf liep, en ik heb absoluut niets tegen de auteurs van die dingen, maar ik krijg zó eczeem van mensen soms.

Ik heb geen probleem met lyrische, ironische of sarcastische overdrijving, maar als het zo dodelijk ernstig geponeerd wordt, vind ik dat redelijk vies. Op mij komt dat over als commentaarders van Het Laatste Nieuws, en als er iets dat waar we minder nood aan hebben, dan is het wel dat soort houding van permanent verongelijkt zijn.

Doe mee met de conversatie

21 reacties

 1. Volledig mee akkoord, maar wat kunnen we er tegen doen?

  Die eenzijdige gedachtengangen beangstigen mij wel omdat die door sommige mensen gebruikt worden om zich te justifiëren zonder erover te moeten nadenken. En andere mensen verplichten om nieuwe inzichten te leren lukt niet echt.

 2. Vlaams “Belang” dan.

  Beetje raar dat men wel “tsjeven” kan zeggen in de plaats van CD&V voor “sommige mensen”, maar dat ze steigeren als iemand Vlaams Blok zegt in plaats van Vlaams “Belang”.

  En ik krijg trouwens het schurft van deze “discussie” ook.

  Zucht.

  1. Schurft krijgen van een discussie die je zelf begint. Kak. Mijn twee worstjes: op het internet ergernis ventileren is makkelijker dan een dialoog voeren die voor de beide partijen een bevredigend einde kent. En mensen die voor hun werk dingen doen die andere mensen niet leuk vinden, zoals hen controleren, bestraffen en beperken, die riskeren om ergernis op te wekken. Daarom laten slimme of sociaal aangepaste mensen zo’n werk graag aan hen voorbij gaan. Zodat voor sommige jobs, zoals parkeerwacht of treinbegeleider of (hulp)agent of penitentiair beambte stadswacht of… vanzelf minder slimme en sociaal aangepaste mensen zich aanbieden, dan er plaatsen te vullen zijn. Met alle gevolgen van dien.

 3. Nog raarder dat men iemand VB sympathieën ten laste legt omdat die opkomt voor de doorsnee commentaarder van Het Laatste Nieuws.

  Ik heb trouwens niemand zien steigeren – ge moet uzelf niet teveel eer toedichten.

  En schurft kan eenvoudig behandeld worden met Permethrine.

 4. Ik ga ervan uit dat elke lezer van het Laatste Nieuws voor het Vlaams Blok stemt. En iedereen die HLN als een schuimbekkende hond ter verdediging springt, ook.

  En al wie daar werkt ook, trouwens. Betaald door Karel Dillen, die cryogenisch in leven gehouden wordt in de kelder van HLN.

  Zucht. Zucht. Zucht. *rolt ogen*

 5. Als er nu eens iemand zou zijn met zin voor nuance die zou poneren dat de NMBS-werknemers niet speciaal meer of minder intelligent zijn dan de gemiddelde actieve beroepsbevolking?
  Als die zelfde genuanceerde persoon nu eens zou stellen dat er eigenlijk maar één weinig doordachte handeling nodig is van één persoon (of een beperkt aantal personen) die toevallig op een positie zit waardoor er een domino-effect ontstaat?
  Stel nu eens dat die genuanceerde persoon vertrouwd is met de scheermessen van Occam en Hanlon? Tja, wat dan?

  Gelukkig ben ik niet die persoon. Ik ben slechts een boertige reaguurder. Tot de volgende!

 6. Dan zou ik zeggen: da’s precies mijn punt. Ga ervan uit dat andere groepen (já, ook Vlaams Belangstemmers en Laatste Nieuwslezers) niet speciaal achterlijker, debieler of smeriger zijn dan de verschillende groepen waartoe u zelf behoort.

  De meeste mensen, in het algemeen, doen ook maar hun best.

 7. Een gebrek aan IQ kan niet, de minimum score is immers 1. Zelfs als je die ‘1’ scoort heb je nog altijd een IQ score en dus geen gebrek aan.

  Intelligentie kan je niet meten en zeker niet met een IQ test.

  Voor mij is het simpel: alle mensen zijn dom. 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.