Tuinsafari

Dilemma dilemma. Ik ben nog altijd bezig aan mijn tuinsafariwebsite. Als ik naar de logs kijk van zog.org, merk ik dat er eigenlijk relatief heel veel van mijn foto’s elders gebruikt worden. Niet dat ik daar eigenlijk een probleem mee heb, maar als ik zelf betaal voor de hosting dan gaat dat mij wel redelijk tegen steken.

Nee, eigenlijk, als ik erover nadenk, ik heb er wel een probleem mee. Ik doe mijn best om foto’s te maken, met mijn rug is het niet altijd evident om dat klein grut op een foto te krijgen, en dan gaan andere mensen daarmee lopen—niet fijn.

Ik denk dat ik er maar eens een watermerk op zet. En als er dan nog veel gepikt wordt, herconfigureer ik de server dat er niet naar gehotlinked worden. Al weet ik niet hoe dat op eenvoudige wijze lukt met IIS. Met Apache is ‘t simpel, gewoon in .htaccess zetten

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^http://subdomein\.zog\.org/ [NC
RewriteCond %{HTTP_REFERER} !^$
RewriteRule \.(jpg)$ images/gerrof.jpg [L]

…maar in IIS? Er is een gratis mod-rewrite-achtig ding, maar misschien doe ik het best met ColdFusion. Gewoon de file in een niet-toegankelijke directory zetten, en dan naar de client pushen. Of zo.

Hm. Ik heb in mijn site toch al een algemene tag die de EXIG-info uit de files haalt, misschien zet ik dat er dan wel bij. Als het de spuigaten uit zou lopen.

Maar dus eerst een watermerk maken. Zucht.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.