70-300mm f/4-5.6G AF Zoom-Nikkor

Wat kan ik zeggen? Weegt praktisch niets, is absoluut niet denderend van kwaliteit, maar geeft wel een mooi zoombereik. Een lens die géén geld kost, en daarbij, “t was een cadeau voor mijn verjaardag:

70-300

Voor 300 mm te zijn is het een verrassend korte lens in “dichtgeklapte” vorm—helemaal ingezoomd en gefocused, en zeker met de hood erop, is ze met voorsprong de langste lens die ik heb.

Ik heb deze lens eigenlijk gekocht omdat ik met de 70-180 veel meer macro doe dan wat anders, en dat ze eigenlijk wel zwaar is om voortdurend mee op pad te zijn. Goed om in de zak te steken, maar het fototoestel weegt wel een beetje door als ik er in het gewone leven mee op pad ben. En ook: de 70-180 is (letterlijk) tien keer zo duur als deze 70-300, waardoor ik me niet altijd op mijn gemak voel als ik er in publiek mee rondloop. Op, bijvoorbeeld, de Gentse Feesten. Of aan de zee.

De volgende keer dat we naar de zoo gaan, gaat deze mee. En als er ooit een vogel in de tuin zit, kan ik er met dit een foto van maken.

4 reacties op “70-300mm f/4-5.6G AF Zoom-Nikkor”

  1. Hela! Wilt ge wel ne kaar mijn lens teruggeven 😉

    Silliness aside, gaat ge wreed content zijn van dit lenske. ‘t Is niet omdat het wat gopedkoper is dan de rest, dat het niet goed genoeg is (zeker voor digitaal). OK, geen high tech toestanden, geen AFS, een AF die wel eens van oneindig naar 0 naar oneindig wil zweven, maar vele keren minder chromatische aberratie dan bijvoorbeeld de fisheye (die stukken duurder is, en ook geen AFS heeft).

    In ‘t kort, ge gaat het u niet beklagen.

  2. Hallo,

    ik heb met veel bewondering je foto’s bekeken. Met name je foto’s uit de tuin met al die spinnen er op.
    Zelf heb ik een nikon f65 met de standaard 28 80 lens.
    Eigenlijk ben ik op zoek naar iets meer zoom om zo de natuur wat beter in beeld te krijgens. Ik denk dat macro fotografie nog niet in mijn mogelijkheden ligt.
    Zelf denk ik eraan om de nikon 28-300 te kopen maar volgens mij ben jij daar niet kapot van.
    Zou je eens wat meer kunnen vertellen over die lens; waarvoor hij wel en niet geschikt is?

    Alvast bedankt,

    Michiel van Daalen
    tel 0031 621570662

    (op dit moment ook werkzaam in gent)

  3. Ik denk dat het probleem met foto’s van kleine beestjes is dat het veel te maken heeft met het materiaal. En dus een goeie macrolens, eventueel ene diopteradapter om nog dichterbij te kunnen, en een goeie flash zijn echt wel nodig voor duidelijke foto’s (never mind *goeie* foto’s, da’s een kwestie van smaak denk ik).

    …maar ik ken er eigenlijk niet echt veel van, sorry.

Reacties zijn gesloten.