Au revoir auf Wiedersehen goodbye

Vandaag voor de voorlaatste keer naar mijn werk geweest.

Niet dat ik er niet meer werk, maar het bedrijf verhuist, en alles moest leeg zijn. ‘t Doet wel een beetje raar, al mijn persoonlijke zaken van tien jaar werk in drie kartonnen dozen, daar rechts op mijn bureau:

mijn bureau

Het is nu akelig stil en doods op het eerste verdiep. Alleen de muizen brengen nog wat leven in de zaak terwijl ze zich tegoed doen aan kaarsen en chocolade uit achtergelaten kerstpaketten van vorig jaar, en aan dozen vol offertes en folders.

verlaten

Als ik terugkom naar mijn werk, zal het in een nieuwe locatie zijn. Die ik nog niet eens gezien heb, laat staan mee gekozen. Ik hoor dat het bureau waar ik al die jaren op gewerkt heb, naar iemand anders gaat, dus ik zal zelfs niet weten waar te gaan zitten als ik terugkom. En op een paar mensen na (Iwein, Florentina, Ann, Katrien) zal ik niemand meer kennen.

Ah well. De geesten van tien jaar Netpoint waren nog een beetje rond in de vergaderzaal. Kijk, dààr heeft Lieve gezeten, en dààr Alain. En Luc. En Peter. En Brigitte. En nog een Peter. En nog een Luc. En Free. En Iwein. En Stijn. En Daniel.

vergaderzaal

En in de kabels en de kartonnen dozen van de vorige verhuis waren nog de schimmen rond van Albrecht. En Frank. En David. En Safiye. Roel. Evelyne. Jan. Pieter. Emmy-May. En, heel vaag, in de alleroudste websites: Bruno. Geert. Kris. Koen.

Op die momenten fluit ik mee met de geest van mijn grootvader, en met Lale Anderson [165K MP3].

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Thereyago 🙂

    God, Emmy-May. Als je spreekt van zaken waar ik enorm spijt van heb… Ik wou dat ik er meer mee gesproken had. Wat zeg ik, ik wou dat ik er überhaupt mee gesproken had.

    Ach, ik zou alles anders doen mocht ik kunnen.

  2. Het valt me op hoe degelijk die ouwe sites eigenlijk wel waren. De code was netjes en verzorgd, alle afbeeldingen hadden mooie alt-attribuutjes, de HTML-structuurtags werden meestal keurig gebruikt waarvoor ze bedoeld werden. Ze zouden meteen het BlindSurfer-label mogen dragen en op een PDA of GSM zouden ze ook zeker niet misstaan.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.