Punt

Hwæt.

Daarnet een gesprek gehad met mijn baas bij Unit4Agresso. Zij zien er geen graten in om rustig af te wachten tot ik terug kom van ziekteverlof, ergens volgend jaar, en dat ik dan gewoon weer aan het werk kan.

Ik heb geen probleem om voor mijn baas te werken, en ook geen probleem om onder mensen te werken, maar ik zie me daarentegen niet werken onder mensen die ik fundamenteel niet vertrouw. En dat zou moeten gebeuren. En ik vertrouw ze niet, de collega’s uit Amersfoort, noch persoonlijk, noch technisch. Dat is een gut feeling, waar verder niet veel aan te doen is.

Dus heb ik gezegd dat ik liever een punt achter het hoofdstuk zet.

Het helpt dat ik ondertussen virtueel ander werk heb, maar zelfs mocht dat niet het geval zijn, zou de beslissing dezelfde gebleven zijn.

Niet dat het een eenvoudige beslissing is, verre van. Ik heb mijn hele professionele loopban in essentie bij één en hetzelfde bedrijf gewerkt: tussen 1995 en 1998 bij Griffo, onder de naam Netpoint, in 1998 een kort interludium bij Impakt onder de naam Netpoint, dan tot augustus 2002 bij Netpoint, en vanaf september 2002 bij  Netpoint onder de naam Amercom België.

Ik heb er websites, intranetten en extranetten gemaakt voor vanalles van multinationals tot theatergezelschappen over KMO’s, beeldbewerking gedaan voor de farmaceutische industrie. Ik heb interfaces ontworpen voor Kluwer en voor het arabische equivalent van Eurovisie, databases voor databases voor de vlaamse sociale sector en voor de Europese Commissie, e-commercesites voor voor Brugge 2002 en voor een multinational in compressoren. Ik heb sites gemaakt voor Arno Hintjens en voor de Vlaamse Kust. Ik heb er content management dingen opgezet, bug reporting dingen, e-learning dingen, rapporteertools, en meer categorisatiesystemen dan ik me wil herinneren.

Ik heb java gedaan, ASP, PHP, veel ColdFusion, Director, Flash, Delphi, C#, SQL Server, zelfs wat perl en Visual Basic. Ik heb offertes geschreven, meegedaan aan openbare aanbestedingen, presentaties gegeven, seminaries georganiseerd, mensen aangenomen en mensen ontslaan, opleidingen gegeven, logo’s en huisstijlen ontworpen en laten ontwerpen, businessplannen geschreven, budgetten opgesteld, verdedigd, gehaald, en niet gehaald.

Ik heb Lernout&Hauspie zien komen en zien gaan, Netscape zien opkomen en verdwijnen en weer zien terugkomen. Ik heb FutureSplash zien Flash worden en Allaire zien Macromedia worden. Ik heb voor het werk een doos Windows 95 gekocht, en dan een doos Windows 98, en dan Windows XP. Ik heb de push hype zien opkomen en verdwijnen, ik herinner me de eerste <font> tag, de eerste background, de eerste animated GIF, de eerste <table>, de eerste <frameset>, de eerste <iframe>, de eerste java applet, de eerste CSS. Ik herinner me Nielsen toen hij nog de homepagina van Sun aan het aanpassen was. Ik heb gelachen met Siegel gelijk de besten. Ik heb meegeleefd met jwz toen hij Netscape verliet.

Ik heb veel verkeerd gedaan en ook wel een aantal dingen juist. Ik heb vrienden gemaakt en vijanden. Ik heb enorm veel bijgeleerd. En als het allemaal te herbeginnen was, zou ik zoniet alles dan toch heel veel anders gedaan hebben.

Maar alla. Gedane zaken nemen geen keer. In de loop van volgende week hoor ik van The Powers That Be of ze me ontslaan dan wel niet. En als ze me niet ontslaan, neem ik zelf mijn ontslag.

The keys to. Given! A way a lone a last a loved a long the

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.