All kidding aside

…en om de zaak van het megaweblog eens van de andere kant te bekijken: eigenlijk zou het uiteraard wel interessant kunnen zijn.

Nu ik weer voltijds aan het werk zou kunnen zijn, zie ik er eigenlijk wel naar uit om eens wat anders neer te schrijven dan wat ik hier de afgelopen tijd had staan. Ik kan zo wel een aantal dingen bedenken:

  • technisch/internet: ik ga op zoek naar een oplossing om een middelgrote, relatief complexe website op een degelijke manier te onderhouden, in verschillende talen, door een min of meer groot aantal verschillende mensen—het lijkt me wel iets om daar regelmatig iets over te schrijven
     
  • europa/internationaal: ik kom in een zeer europese omgeving terecht, met een paar honderd mensen rond mij uit misschien wel 50 verschillende landen—het lijkt me wel iets om regelmatig eens een interview te plegen met (en/of opinies over allerlei te sprokkelen bij) pakweg een Oezbeekse of een Macedoniër
     
  • cursiefjes: ik zou normaal gezien elke dag de trein naar het werk nemen—het kan niet anders dan dat ik Aardige Mensen (a.k.a. weirdo‘s) tegenkom en dat daar iets grappigs over te vertellen valt
     
  • reviews: van boeken, van software, van websites, van tv-programma’s… mot kenne

Het lijkt me vooral interessant om mezelf een discipline op te leggen, waarbij ik niet (zoals ik nu doe) zomaar om het even wat in mij opkomt neerschrijf tot ik even niet meer weet wat gezegd en er dan mee ophoud en zonder nalezen op “save” duw, maar integendeel een plan maak voor een relevant artikel, daar over nadenk, een structuur op poten zet en invul, schrijf, op mijn taal let, schaaf, nalees, en dàn pas publiceer.

Dus, Dominiek, of Tim, of wie zich ook geroepen voelt om te coördineren: count me in.

En misschien doe ik wat er ook gebeurt, hoedanook wel wat ik hierboven zei, in een work log op mijn nieuw werk. Maar dan zal het wel in het Engels en in het Frans zijn 🙂

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.