De nieuwe Zevende Dag

In de woorden van Mr. Ed: no sir, I don’t like it.

Een rommelig boeltje, de regie rammelde, het decor ziet er goedkoop uit, en de mix van politiek en lifestyle klopte niet. Ik ben misschien wel (wat zeg ik? zéker!) een reactionaire oude zak, maar ik zie niet waarom ze niet gewoon allemaal rond een tafel kunnen gaan zitten en daar aan één stuk door spreken. Waarom moet een item over Brussel-Halle-Vilvoorde in drie gekapt worden met een stukje modeshow ertussen?

Het publiek zat er nog onwenniger bij dan anders en soms leek het wel alsof de presentatoren, nochtans allemaal oude rotten, collectief besloten hadden niet te repeteren: de miscues waren niet van de lucht. En het beterde niet met al dat over-en-weergeloop en die camerastandpuntveranderingen—nieuwe beeldtaal, my foot.

Maaar goed. Misschien moet het nog groeien.

Wat daarentegen wel een verfrissende aanwezigheid was: Annelies Van Herck, van het journaal. Ik zou geld geven voor een het leven zoals het is: nieuwsredactie. En wat voor voer voor soapseries ligt daar ook niet, met het spanningsveld jong en mooi / oud en ervaren, en binnenlandredactie / buitenlandredactie, en informatie / entertainment, en sportredactie vs. de rest, en de wetstraatredactie vs. de rest… allemaal fijne dingen.