Open Source Event Calendar

Zegt Luc over mijn hack-slash-hopla-snel-klaar evenementending voor mijn werk::

Ziet er zeer keurig uit. Jammer dat het geen open source mag zijn 😉

Geen flauw idee hoe hij erbij komt dat het geen open source zou mogen zijn. Zoals ik al zei is het allemaal zeer quick en zeer dirty, maar als ik er iemand een plezier mee kan doen door het allemaal wat uit te leggen: no problem whatsoever.

Het ding zoals het nu werkt bestaat uit drie ingrediënten: een database, een beheertooltje, en een paar dynamische webpagina’s. In volgorde:

Database

Ik heb het op dit ogenblik in SQL Server staan, gewoon omdat de pagina door teveel mensen tegelijk bekeken wordt om in Access te staan, maar het zou uiteraard ook in mySQL of iets dergelijks kunnen zitten.

Ruim één tabel, tblEvents met de volgende velden:

  • event_id: uniek id (autonumber, int not null identity, whatever)
  • event_name: naam van het event (text, nvarchar 255, zoiets)
  • event_place: plaats waar het event gebeurt (ook text of nvarchar 255)
  • event_description: omschrijving (memo, ntext, in ieder geval lang genoeg)
  • en dan een reeks datumvelden (date/time, smalldatetime of zo):
    • event_startdate: begindatum van het event
    • event_enddate: einddatum van het event
    • event_starttime: beginuur van het event
    • event_endtime: einduur van het event

Daarnaast, omdat er op mijn werk twee campussen zijn, heb ik er volgende twee booleaanse velden (yes/no, bit, …) bijgezet, waarmee ik kan aanduiden of het een evenement is dat op de campus in Brugge dan wel die in Natolin (Warschau) gebeurt of die campus aanbelangt:

  • event_brugge
  • event_natolin

Beheertooltje

Het is een ongelooflijk simpel tabelletje, dus echt nodig is het niet om daar zwaar veel spel rond te maken, maar ik heb er maar een simpel beheerformuliertje in Access voor gemaakt: in een nieuwe database file > get external data > link tables, en daar die ene tblEvents selecteren in een odbc data source.

En dan een formpje gemaakt, rechttoe-rechtaan.

Dynamische webpagina’s

Wat er al van intranet bestond, was geschreven in ASP, met VBScript. Niet meteen de omgeving die ik zelf zou kiezen mocht ik zelf kunnen kiezen, en eigenlijk ook niet een programmeertaal waar ik al ooit mee gewerkt heb, maar bon, heb je één programmeertaal gezien je hebt ze allemaal gezien.

De “toepassing”, als het die naam waardig is, bestaat uit drie pagina’s: een kalenderpagina die maand- en jaarkalenders maakt, een event-pagina die één of meer evenementen toont, en een homepagina met samenvattingen. En een vierde minipagina die een jaarkalender toont.

Download events.zip. Enjoy. For what it’s worth.

En o ja:
Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons License.

3 reacties op “Open Source Event Calendar”

  1. Je gaat nogal gretig in op Luc’s vraag om dingen open source te maken, maar je vergeet dit (van op zijn Blogium FAQ post):

    IS BLOGIUM OPEN SOURCE? KAN IK DE LIJST VAN ALLE BELGISCHE WEBLOGS KRIJGEN?
    Neen, noch de ontwikkelde software, noch de samengestelde lijst die (niet alle) Belgische weblogs bevat, zijn open source.

    Heu. En dan toch vragen dat anderen dat doen. Da’s gelijk ne priester die over sex praat, toch?

Reacties zijn gesloten.