Branche-informatie DAD

Branche-informatie 2005/06 – telefax-lijst DAD. In onze brievenbus gevonden, geadresseerd aan “Advokaten Patteyns”.

Het is Pattyn is, er is maar één advokaat, en ze is niet meer ingeschreven bij de balie. Die twee laatste zijn voor ons relevant, maar niet voor DAD. Dat eerste is daarentegen ongetwijfeld niet per toeval verkeerd.

Naast de adresgegevens staat, boven de plooi van de brief, in vette letters

ATTENTIE!
Controleert u of de navolgende gegevens correct zijn en stuurt u dit formulier terug zodat de gegevens kunnen worden geactualiseerd, ook wanneer u geen opdracht plaatst.

Hm. Maar daar meteen onder staat een formulier met erbij geschreven in kleine letters

de hier aangeboden registratie overeenkomstig de onderstaande beschrijving van uw firma moet telkens betaald worden

En ónder het fomulier staat fijntjes

Hiermede geven wij de […] opdracht om de hierbiven vermelde gegevens in de eerstvolgende en daarop volgende uitgaven van de gerubriceerde bedrijvengids van de internationale DAD-telefaxgids grafische geaccentueerd te publiceren. De kosten bedragen per uitgave 789,– EUR voor één rubrieksvermelding […] tegelijkertijd besteld de klant een gerubriceerde bedrijvengids voor de prijs van 49.90 EUR. De advertentieopdracht geldt voor de eerstvolgende drie jaar […] en wordt telkens met een jaar verlengd indien het contract niet drie maanden voor de looptijd schriftelijk is opgezegd.

In de algemene voorwaarden achteraan staat er ook nog eens, for good measure, bij dat de uitgever zich het recht voorbehoudt om de informatie “conform de technologische ontwikkeling” ook op andere wijze dan via een boek uit te geven.

Samengevat: stuur dit formulier terug en betaal € 2516,70. En uw gegevens worden ook nog eens doorverkocht aan alle mogelijke spammers.

Voer voor consumentenprogramma’s, me dunkt.

NB en voor alle duidelijkheid: DAD is uiteraard niet Digital Age Design, maar wel “Uitgiverij (sic) DAD Deutscher Adressdienst GMBH”.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.