Duidelijk?

Getver. Het zat er al lang aan te komen natuurlijk, en ik geef de schuld voor een groot deel aan die wieten met hun stomme vlindertegels.

Situatie: een meisje is voor de derde keer zwanger van haar “vriend”. De eerste twee keer had ze al gedwongen abortus moeten plegen. Deze keer wordt ze door “vriend” en schoonouders in een dwangbuis gehesen en geblinddoekt. De drie olijkerds proberen mits electrische schokken en stampen in de buik een abortus tot stand te brengen.

En wat zegt de advokaat van het meisje? Wat bestààt het die vent te zeggen? “Volgens mij gaat het hier duidelijk om een geval van zinloos geweld.”

Wha? Hu? No shit, Sherlock!

Hey, zo heb ik er nog hoor. “De man had negentien kittens in een emmer gegooid en was ze aan het bewerken met een industriële staafmixer. Volgens mij gaat hier niet om een dierenvriend.”

Echt heel erg zinvol zou ik dat soort geweld inderdaad niet noemen, nee. En op welke manier heeft dat iets bijgedragen, dat zinnetje? Het gaat om zinloos geweld, big fucking deal. Het gaat om een barbaarse daad, door een familie die het niet zag zitten dat ze een half-allochtoon kind dan wel kleinkind zouden krijgen. En blijkbaar is “zinloos” plots een eufemisme geworden voor “racistisch” of zo.

6 reacties op “Duidelijk?”

  1. Ik ben toch niet helemaal akkoord. Voor ons, de mensen die erop staan te kijken of erover lezen, is het inderdaad “zinloos” geweld. Voor de mensen die deze – ik kan het niet anders benoemen – misdaden begaan, zit er echter wél een betekenis achter wat ze doen, en daarom is hun daad in hun eigen ogen ook niet zinloos. De vraag is dan: definiëren we zinloos vanuit het standpunt van de toeschouwer, of vanuit het standpunt van de dader?

    Enfin, ik filosofeer een eindje weg. Sorry 🙂

  2. theo maassen zei:
    “Als ik me kut voel en ik stamp een willekeurig iemand helemaal in mekaar, en ik voel me daarna beter, dan is er toch helemaal geen sprake van zinloos geweld?”

Reacties zijn gesloten.