Klootjesvolk

Ik erger me de laatste tijd wel aan meer zaken, mar deze is ongetwijfeld niet controversieel: bloody vox pops!

Wat voor boodschap hebben wij in ‘s hemelsnaam als aan een groepje anonieme Vlaamse toeristen op het Sint-Pietersplein, ons kond maken dat ze zó content zijn dat ze voor één keer in Rome zijn en dat het toch wel “fantastisch” is dat er juist een paus doodgaat. Of ze katholiek zijn? Nee, maar ze hebben er wel één mee, kijk, dààr. Een gastje dat waarschijnlijk juist zijn plechtige communie gedaan heeft. Wat hij ervan vindt? Ja, de paus zelf heeft hij niet zo goed gekend, maar ja, …

Of een andere dame: “ja, we we hebben constant naar televisie gekeken, CNN, TV Bologna, we hebben gebéden voor de paus…” De vraag van de journalist—ik zou het niet kunnen uitvinden—”En, heeft het geholpen?”

AAAAAAARGGGHH!!! Jà, het heeft geholpen, hij is skateboardend het Sint-Pietersplein overgestoken alwaar hij half-pipe-gewijs een duik in de dichtsbijzijnde fontein genomen heeft!

Nitwits!! Laat-ons-hoofd-met-rust!

Beste televisieredacties: kijk nog eens naar de vox pops bij Monty Python of bij Fry & Laurie. Vergelijk dat met uw eigen nonsens tijdens recente journaals. Trek uw conclusies.

Dedju.

Één reactie op “Klootjesvolk”

  1. Bij deze wil ik deze blog even gebruiken om mijn ‘stem van het volk’ kenbaar te maken:
    Ik ben blij dat die ‘zieke’ man dood is. Hopelijk komt er nu een paus die condooms promoot zodat de massaslachting die AIDS en andere SOA’s aanrichten toch wat ingeperkt kan worden. Het zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn dat als je een christelijke leer verkondigd dat je de jouw toegekende macht een humane wending geeft, al was het maar om te doen alsof je het goed voor hebt.
    Soms vraag ik me af of het mogelijk is een schatting te maken hoeveel minder mensen zouden gestorven zijn en nog gaan sterven aan AIDS mocht de paus condooms gepromoot hebben (volgens mij verschillende miljoenen).
    Heil Der Papst!! Heil Der Papst!!

Reacties zijn gesloten.